Tävling hos Tyra!

Ah, som flera redan vet så läser jag Tyra Sjöstedts blogg regelbundet. Det är en grymt inspirerande och rolig blogg, hon är sjukt snygg och skriver om allt mellan himmel och jord!

I alla fall, hon har nu en tävling där man kan vinna 1000 kr på Vero Moda! Aaaaaaah hade varit perfekt! Var inne i fredags och ojoj så mkt snygg. Såg bl a en skitfin tröja  och ett par snygga jeans som jag sååååå gärna vill ha, men måste hålla i mina pengar. Attans! Då kom denna tävling riktigt lägligt :)

Så, ni kan väl hålla tummarna för mig att jag vinner! Vinner sällan nåt, men nån gång ska man väl lyckas! ;o)

Slapp, skön helg =)

Ja, det blev en slapp och skön helg. En jättemysig sådan, som alltid när min älskling är här =)

Grillfest igår, riktigt lyckad! Hade jättetrevligt! Tog det lugnt med drickat, ett glas vin och lite likör blev det. Lagom = pigg idag! Yeah, skönt.

Blev över två timmars rask promenad idag sammanlagt, skönt! Har börjat min resa mot "formen" nu. Här ska brännas fett och byggas muskler!

Ikväll gjorde jag några goda och nyttiga, proteinrika mackor! Gjorde en röra av tonfisk (i vatten), kesella och lite sweet chilisås. Riktigt gott. Rostade två grova brödskivor, på  med röran och skivad tomat. Lyckat!

Nu laddar jag inför en ny vecka med kvalitetsträning och god, nyttig mat. Är på G!

Puss & kram

Är så peppad nu!

Aaaaaah jag är så peppad att komma i form nu alltså! Har suttit i över en timme nu och bara surfat runt på olika fitnessbloggar och träningsbloggar och bara sugit i mig av all inspiration och peppning överalt. Det känns i hela kroppen - jag vill I FORM! NU! Ja, vet att det tar tid, men jag har i alla fall kommit igång!

Nu ska jag gå en liten promenad trots min sjuka TRÄNINGSVÄRK! När jag reser mig från sittande/liggande så viker sig benen, men jag går som en padda lite och på tå, sen släpper det och jag kan gå normalt =) Alltså mina vader... ajajajaj! Obeskrivlig smärta. Men träningsvärk är bara smärta som lämnar min kropp!

Har ni förresten sett TRÄNINGENS TIO BUDORD?

1. Du ska inga andra intressen hava jämte träningen
2. En dag utan träning är en dag utan mening
3. När du vilar, tränar dina konkurrenter
4. Den som tycker träning är roligt, tränar för lite
5. Träning är ett tillfälle att tävla
6. Så länge du är seg kan du inte bli övertränad
7. Det som inte dödar, det härdar
8. Smärta är en upphöjd form av njutning
9. Många är kallade, få är utvalda
10. Det finns många sätt att bli dålig på, men bara ett sätt att bli bra : TRÄNING

SÅ SANT!

Nu blir det en kort promenad för att väcka de värkande musklerna i kroppen innan älsklingen vaknar, ligger och susar så gott i min säng ;o)

Sen väntar en gigantisk disk efter gårdagens mysiga middag med Maria och Anders. Tack för igår! Love u!

Trevlig lördag!

Puss & Kram

Vilket skämt!

Men alltså, man kan ju tro att nån driver med en?!

1. Örjans vall blir i princip ospelbar efter skyfall.

2. Halmstad teater stänger redan vid årsskiftet - där får man inte vara då det är för dåliga arbtsförhållanden i lokalerna.

3. Halmstad Hockeys match idag STÄLLS IN pga att ISEN SMÄLTER i Sannarpshallen pga nåt fel!

Alltså vad är detta för jäkla skämt?! Det går käpprätt åt .... med den här kommunen!

Suck. Suck. Suck.

Upp och ner, ner och upp... torsdag!

Idag har verkligen humöret gått upp och ner, ner och upp! Började med värsta mensvärken när jag kom till jobbet, suck. Sån där så man blir helt matt i benen. Men det gick över efter ett tag. Seg och trött har jag varit trots jag sovit bra, dock piggare när jag fått frukost i mig. Sen efter lunch, ja då kom migränen smygande. Allt skyller jag på  "den där veckan". Gaaaah! Jag hatar det! Men tog iaf bra värktablett så det försvann det med. Lyckades utstå dagen rätt bra ändå :o) Cyklade inom Hemköp efter jobbet, hem och fixa mat och sen hann jag minsann sova en stund innan det var dags för träning! Bra bra.

Andra passet med PT-Sandra och det var så sköööööööönt! Har grym träningsvärk ff i ryggen och triceps, men idag var det ju dags för ben och mage. Och ja jäklar va benen har fått jobba! Är iaf mkt starkare i benen så kunde lassa på betydligt mer vikt. Rent generellt är man ju starkare och orkar mer i benen, men jag är ändå starkare där än i övriga kroppen. Men man märker verkligen skillnad på att träna själv och träna med PT. Dels hade jag inte lassat på lika mkt vikt, dels hade jag inte gjort de sista repetitionerna. Jag trodde formligen jag skulle DÖ när vi körde framsida lår. Det brändes som in i .....! Där hade jag gett upp tidigare, men inte nu, nej. Sandra fick mig att köra liiiiite till. Och jag gör ju som hon säger ;o)


Redo för passet :)

Nu är det dags för sängen här. Måste bara slå ett slag för mitt proteinpulver, det är såååå GOTT! Helt otroligt! Whey-80 från Star Nutrition i smaken mintchoklad. Blandat med minimjölk smakar det helt underbart! Goooodie!

Natti natti!



Torsdag 27/8


Frukost: havregrynsgröt med jordgubbar i + minimjölk, ett knäcke med ett ägg och lite kaviar
Mellis 1: -
Lunch: köttfärssås + vitkål och rödkål
Mellis 2: lättfil + keso med bärblandning
Middag: tortillalasagne (med grillad kyckling)
Mellis 3: proteinshake + en banan

Träning: cirka 60 min styrketräning ben + mage med PT, inkl 5 min uppvärmning på crosstrainer



Huuuuungrig!

Hungrar ihjäl, dags för frukost! Påminnelse till mig själv: ägg och macka på kvällen är INTE bra. Skärpning.


Skön onsdag!

Åh idag vaknade jag med sådär lagom träningsvärk i armarna och ryggen. Jäklar va gött! Var mest lite sådär molande träningsvärk men allt eftersom dagen har gått så har det blivit värre och värre haha. Nu har jag måttligt ont. Och imorn är det dags för nästa pass. Ben + mage som tur är - så får armarna vila. Hade inte pallat nåt mer på överkroppen imorn tror jag såsom bröst eller biceps.

Men får ju alltid träningsvärk när man ändrar om i träningen lite - och det är en värk som jag verkligen gillar! :o)

Tränade kl 20 igår kväll och var lite rädd att jag skulle ha svårt att somna på kvällen. Om jag har kört step eller sprungit lite senare på kvällen förut så har jag haft lite svårt att komma till ro på kvällen, likaså om jag varit och dansat. Tar lite tid att landa sedan efteråt då.

Men igår var jag hemma vid 21.20 cirka. Efter dusch och proteinshake la jag mig på spikmattan - och sedan somnade jag direkt! Och som jag sovit inatt! Som en prinsessa. Helt underbart! Vaknade utsövd imorse utan att ha vaknat x antal ggr på natten som jag annars brukar.

Kanske styrketräning på kvällen innan läggdags är min melodi? Haha.

Imorn är det iaf dags igen för ett kvällspass med PT:n kl 20. Kul!

Idag har jag annars varit hos en kompis i Göstorp! Det vet väl alla var det ligger *hihi*. Lånat en hjälm och MC-kläder... Ojojoj. Ska jag våga åka med i helgen? Jo, jag tror det. Jag vill så gärna. Men jag är så nervös samtidigt. Har aldrig tidigare åkt MC! Gaaaah. Men litar på min älskling så det blir nog bra. Är det någon jag ska åka med så är det ju med honom :o) Kläderna var dock lite för stora och satt lite sådär... men funkar nog ändå. Ska INTE åka på motorvägen iaf, det har jag sagt. Nån måtta får det faktiskt vara. Ett steg i taget.

Go' kväll!



Onsdag 26/8

Frukost: en grov fralla med en mosad avokado på + citronpeppar, en kopp grönt mintte med ingefärahonung i
Mellis 1: ett päron
Lunch: korvstroganoff med fullkornsris
Mellis 2: en apelsin
Middag: två kokta ägg och rostat bröd med ost och hemmagjord jordgubbsmarmelad

Träning: vila

Härlig tisdag!

Igår tisdag var en sån där skön dag då allting flöt på bra :o) Kom upp i tid på morgonen, lagom mkt att göra på jobbet, hann hem utan att stressa, fixa mat och tvätta innan det var dags för mitt första efterlängtade pass med PT:n. Var väl hemma nån gång efter nio och sov gott kl 22 efter 10 min på spikmattan som avrundning av dagen. Härliga tisdag!


Tisdag 25/8

Frukost: havregrynsgröt med jordgubbar i + mjölk
Mellis 1: ett päron
Lunch: köttfärssås och vitkål
Mellis 2: lättfil blandat med minikeso + frukt-/bärblandning
Middag: korvstroganoff och fullkornsris
Mellis 3: en proteinshake efter träningen + ett knäcke med kaviar

Träning: 5 min uppvärmning på crosstrainer + cirka 60 min styrketräning: triceps + rygg



Inte det, nej.

Nehej. Nej. Nej. Nej. Inte det nej.

Ridå ner.

Gonatt

Ikväll händer det, det känner jag på mig.

Ikväll händer det. Det oväntade. Det välbehövliga. Det efterläntande.

Ja - 3 poäng till HBK alltså. Tror starkt på seger på "Tjongavallen". Har en konstig känsla av att allt liksom faller på plats idag, alla lyfter sig ett nytt snäpp och det kommer bli mer än 2 mål av HBK.

Om planen är bättre än sist vill säga, hua mig vilken skitplan det var. Men idag är det förmodligen strålande sol och inget regn. Kvällen då HBK glänser, kvällen då "Az" debuterar från start och gör en kanonmatch. Den kvällen infaller idag.

Tro kan försätta berg sägs det ju.


Från matchen i måndags - innan regnet kom, då gräsmattan ff var fin.

Varit oförskämt pigg idag!

Hej hallå!

Blev ett roligt intervallpass på löpbandet igår vid lunchtid, härligt. Sedan väntade goooood jordgubbstårta vid havet. Vilken fantastisk stad man bor i alltså! Helt underbart. Fikade ute vid  Grötvik, och sedan blev det en promenad utåt. Just när vi gick förbi Gessles hus kom han ut - Gessle himself :o)



Tog det rätt lugnt igår kväll på festen, men det var jättekul hos Janne som vanligt! Tack! Var väl hemma och i säng vid 02, alldeles lagom och det blev som sagt alldeles lagom med dricka också :o)

Så pass att jag var uppe och ute kl 10.30 för en härlig 90 min promenad. Det har sedan blivit två promenader till, samt lite handlande på Maxi. Så jag är riktigt nöjd med dagen! 31000 steg - verkligen rekord för min del! Över 3 timmars promenerande har det blivit, troligen närmare 4 timmar än 3. Men vad kan man göra när vädret är underbart?!


Grymt bloggtips!

Snubblade över den här  bloggen via Inas blogg, och jag älskar den! Fantastisk rolig, precis min smak. Annorlunda och skrattframkallande.

Fördomsbloggen

Heeeelg!

Jäklar va skönt med helg! Veckorna går fort, men ändå känns det som att helgen kommer alltför sällan. Kan nån få ihop det resonemanget? Hmm.

Skulle ju berätta om mitt klantiga tilltag i onsdags haha. Roger fyllde ju år i torsdags, så jag tänkte att jag skulle skicka ett gulligt kort. Köpte ett gulligt kort och satte i några små foton som jag skrev ut. Riktigt nöjd med resultatet gick jag till postlådan och la på det. Vad kommer jag då på efter 2 sek? Frimärke kanske hade varit bra att ha på? Jojomen, klart frimärket låg kvar på mitt skrivbord. Åååh så besviken jag blev! Men skyndade mig ut igen för att vänta på posten som tömmer kl 17. Var ett mörkrött kuvert så borde vara lätt hitta och sätta på frimärket. Men posten var sen såklart och jag hade bråttom till Sats då jag hade träningstid att passa. Suck.

Men guess what? Det kom fram ändå! Dagen efter till och med! Trodde det iaf skulle ta någon/några dagar extra, alternativt att han skulle få hämta ut det. Det hade varit rätt kul iofs, om han hade fått avi att hämta ut ett "sketet" kort. Hahaha.




Har precis ätit min morgongröt och funderar på vad jag ska köra idag - intervaller på löpbandet eller bara ut och springa en runda? Svårt val... vet inte vad jag känner för mest. Men intervaller hade ju varit rätt skönt kanske - känna sig helt slut, svetten rinner och det brinner i ansiktet. Ja - det får nog bli det. Är förhoppningsvis inte såååå mkt folk på gymmet som i veckorna. Eller så är det det.

Jaja, intervaller får det bli!

Pappsen fyller år idag, så i eftermiddag blir det födelsedagstårta och presenter. Mammas goda jordgubbstårta, mmmmmm! Gillar inte tårtor och bakverk så mkt, men mammas jordgubbstårta är underbar.

I kväll blir det party party hos Janne som fyllde år i veckan. KUL!

Trevlig lördag!

Puss & Kram

Bättre idag :)

Ah, idag kändes det sååå mkt bättre att träna än igår. 55 min bodypump blev det, och jag blev inte alls iskall som igår, så skönt. Men lika svettig såklart ;o) Älskar att ta ut mig och svettas rejält.

Sista bodypumppasset på ett tag nu. På tisdag ska jag in i gymmet och träna med en PT för första gången :o) Spännande! Har träffat henne för en konsultation där vi gick igenom mål, förväntningar etc. Hon ska göra ett tresplitprogram till mig. Känns riktigt inspirerande och motiverande! Hon verkar hur pigg och peppande som helst. Vi börjar med att träna ihop 3 ggr = gå igenom alla delar i programmet. Sen kommer jag träna det själv ett tag, sen utvärderar vi och ändrar lite efter ett par månader för att man inte ska tröttna och för att kroppen inte ska vänja sig.

Känns som sagt superkul! Upptill detta blir det löpning, step och promenader. Yes!

Guuuud idag gjorde jag nåt så sjukt klantigt. Men det skriver jag mer om imorn eftersom vissa kanske läser här inne idag som inte bör läsa det förrän imorn. Hehe.

Imorn är det älskligens födelsedag!! Vi firade lite i helgen med lite presenter och så. Trist att vi inte ses imorn när han är ledig och så, men iaf två kompisar till är lediga så han får nog en bra dag ändå. Och om jag ska vara ärlig - det är nog mest jag som tycker det känns trist att jag inte kan åka ner *skratt* Han är nog nöjd ändå :)

Kramelikram!

Trööööött!

Gah, jag är så himla trött hela tiden! Blir galen. Jag behöver nog mer semester! Tur det "bara" är 3 månader till jag ska en vecka till Egypten, kommer bli så välbehövt. Dock hoppas jag att jag blir lite piggare liiiite tidigare än så :S

Men nu när jag har kommit igång med träningen igen efter semestern, sista fyra veckorna cirka, så borde jag snart bli piggare. Jag vet att jag mår så mkt bättre när jag tränar mkt och äter nyttigt och regelbundet utan massa crap. Så - jag får hålla ut.

Idag hände dock nåt skumt. Körde 55 min step - skoj och lagom svårt by the way - och när vi kört en stund började jag svettas som vanligt. Jag brukar svettas jättemkt när jag tränar - hört att vältänade svettas mkt?! ;o) Hihi - nej jag skojar bara, är inte i så bra form för tillfället. Men samtidigt som jag svettades så var jag alldeles iskall! I ansiktet, i nacken, på armarna. Helskumt. Har ätit bra och druckit bra under dagen idag och igår också, så borde inte vara det. Kanske förkylning på gång, får vara lite uppmärksam och försöka kurera mig =) Pojkvännen sa vänligt att jag kanske kommit i klimakteriet. TACK för den du! Hahaha. Stod visst på aftonbladet om nån som gjort det vid min ålder. Men njaaaeee, tror inte det va!

Ska börja kurera mig direkt - ska ta en varm dusch och sen glida ner i sängen med nåt bra att läsa, tidning eller bok, får se vilket.

Orkar i knappt inte ens kommentera matchen igår *suck* Fotboll eller vattenpolo? Jag vet inte vad det var dom försökte göra i andra halvlek. Men men. Nu blickar vi framåt! Sett till första halvlek är det ett steg närmre höstens toppform. Spännade!

Natti natti

Puss & Kram

Alltså, jag fattar inte?

Sitter och läser på Hallandspostens hemsida och nu fattar jag ingenting.

De har infört gratis bussresor för pensionärer > 75 år vissa tider. Kanon, de verkar fattiga...

De har infört detta för att minska på färdtjänstresorna som uppenbarligen såklart kostar mer än en bussresa - men hallå?! Varför har dessa pensionärer fått beviljat färdtjänst om de "utan problem" kan använda kommunala medel? Är inte meningen med färdtjänst att man ska få hjälp att ta sig från ett ställe till ett annat? Om man då klarar att göra detta själv på buss borde man väl göra detta?

Man får väl inte färdtjänst för att man inte har råd att åka buss? Nog för att det är svindyrt, 23 spänn även om man åker två hållplatser...

Men jag tycker det är konstigt hela grejen.

Här är artikeln: http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.549960

Redo!

God morgon!

Har precis ätit min goda gröt till frukost och ska strax slänga på mig löparkläderna.



Åh det ska bli så skoj! Jag har nog uppnått det jag vill med detta, dvs jag har redan blivit sugen på att springa mer igen! Yeeeaaah! Nästa vecka ska jag få till två löparpass (eh, joggar kanske jag ska säga hehe). Skoj!

Ska se om jag hittar nåt skoj lopp om en månad eller så, bättre att ha nåt mål :)

Nä nu är det dags för mig att göra mig helt klar innan jag ska möta upp Lotta som jag ska springa med! Verkligen jättekul att hon hängde på! =) Tack Lotta! (Om du läser här :))

NI får ha en trevlig lördag!

Later!

Puss & Kram

Hmm, I did it...

Igår fick jag nåt ryck, helt plötsligt blev jag bara sååå sugen på att springa Prinsen Minne i alla fall. Vart kom det ifrån liksom?! Hade planerat att vi skulle vara i Malmö i helgen, är ju Malmöfestivalen och så. Men helt ärligt - den blir bara sämre och sämre. Fanns inte mkt att hämta i helgen där inte! Men iaf så blev jag bara så sugen att springa ett lopp igen. Hur det nu ska gå?!

Prinsens Minne 2007 Prinsens Minne 2007

Jag har sprungit sammanlagt 3 ggr sedan Göteborgsvarvet i maj månad. Och som längst runt 5 km. Och nu anmälde jag mig till milloppet. Tänkte att en halvmara blir nog väl marigt - höhöhö. Men ändå - 10 km och jag har knappt sprungit nåt alls på sista tiden. Vad ger jag mig in på?! Dessutom väger jag kanske 4-5 kg mer nu än jag gjorde när jag sprang samma lopp 2007. Det gör säkert rätt stor skillnad bara det...

Eftersom jag alltid springer sakta, jag kommer aldrig bli en snabb löpare det är då säkert, så kommer det nu gå riktigt sakta! Men det ska bli kul i alla fall känner jag =) Verkar bli perfekt väder också, inte så varmt, mulet och ev regn. Perfekt!

Annars händer inte så mkt. Har rätt mkt att göra på jobbet och är sjukt trött på kvällarna, därför jag inte har bloggat så mkt som jag hade tänkt när jag startade bloggen. Men ska bli bättre på det, jag lovar!

Jättekul när jag får kommentarer, tack =) Kul se att det är några som läser här i alla fall! Och för er ska jag uppdatera lite oftare.

Ha de gott vänner!

Puss & kram

Nostalgi på hög nivå!

Åh idag fick jag fram en påse med hårdis från mina föräldrars källare. Gud så roligt! Jag blev helt till mig, började rota runt i den - "åh såna där stora tjocka S" - "åååååh såna i neonfärger!!". Som ett barn på julafton. Eftersom jag var hos mina föräldrar så tvingade jag mamma att spela med mig - mohaaaha. Och just ja! Vissa var ju sådär slipade, kommer så väl ihåg att man slipade dom mot asfalten för att dom skulle bli grymmare!

Där var det inga dataspel och liknande, vi var minsann ute och lekte och spelade hårdis! Hårdplast, manicklar. Kär sak har många namn. Oh ja jäklar så kul man hade! Och numera KAN HA igen! :) Yeeeah! Halsband kan man minsann också göra av dom.






För övrigt blev det beachen idag direkt efter jobbet när det var slut 12.30. Härligt! Det är så sjukt, där vi brukar vara i Haverdal är det inte alls mkt folk, men går man några tiotal meter åt vänster runt knuten så är det fullsmockat á la Tylösand! Gillar vår sida, lugnt och skönt och inte alls trångt :) Se exempel nedan. På översta bilden är det stranden åt vänster, och på andra bilden är det vår sida.





Men va skumt att andra bilden blev så mkt mörkare, ser ju knappt ut att vara sol trots att det inte var ett moln på himlen och kortet är taget typ 2 sekunder efter det första. Aja, man ser lite skillnad iaf =)

Vilken härlig dag!

Idag har varit en kanondag måste jag säga! Det var okej på jobbet. Fick inbjudan att följa med till The Studio i Göteborg på söndag, där man blir sminkad och fixad i håret och så fotograferas man av proffs. Verkar grymt kul!

Var inte sugen på mitt planerade bodypumppass men tog mig till Sats ändå - och det blev det absolut bästa passet på länge! Fick dessutom inbokat en konsultation med min blivande PT imorn kväll =) Spännande!

Och imorn ska jag dessutom på ansiktsbehandling inkl massage 60 min. Yeah!

Verkar bli en kanondag imorn också!

Åt kycklingburgare med sallad och vitlöksdressing (egengjord) till middag idag, grymt gott.

Kram kram


Ytterligare en helg till ända!

Då var det söndagkväll återigen, gud vad helgerna går fort. Har varit en nyttig och bra helg, men ändå lugn och skön. Har gjort massor med kycklingfiléer i ugn att lägga i frysen, perfekt ha färdigt, bara att värma och slänga ihop en sallad eller något till. Har även gjort typ pizzasallad, och 2 port köttgryta.

Pojkvännen åkte hem vid lunchtid idag, sedan var jag och handlade ---> plocka blåbär. Mumma! Hittade ett bra ställe till slut, men då var klockan så mkt att vi inte hann plocka så mycket, men bättre än inget! :o) Ska plocka mer senare i veckan.

Så det har varit en mycket bra helg, iofs alltid bra helger med pojkvännen :o) Men den här var bra för hemmet också, har fått mycket gjort! Skönt inför veckan!

Nu tar jag kväll, hasta la vista!

Natti natti

Hmm... då var det min tur då?

Kände just nu för att skaffa en blogg jag med. Vet inte varför, men alla andra har ju. Då måste det ju vara en bra sak? Äh, jag provar i alla fall. Kanske kan vara skönt skriva av sig även om ingen kommer läsa den. För tillfället sitter jag här framför datorn och spelar lite poker samtidigt som jag lyssnar på Brommarpojkarna-HBK på webradion. Verkar inte gå så bra för mitt kära  HBK... Men en halvlek kvar så jag antar att vad som helst kan hända. Jag menar, Jesus gick ju på vatten sägs det? Då kan nog HBK göra mål också.

Later!

RSS 2.0