Hell yeah!

Fick till ett riktigt bra benpass idag igen! Det är så jäkla härligt när allt flyter på, man har rikligt med energi och ork och man kan ÖKA VIKTERNA konstant! Tredje benpasset i rad som går grymt - och det pekar bara åt rätt håll! Hääääärligt! Körde fyra övningar - men körde dom riktigt tungt. Var helt slut i benen när jag skulle ta mig hemåt :o) Gissar att jag kommer ha lätt (läs: svår) träningsvärk i rumpan och låren imorgon! Underbart!

*Benböj - ökning av vikt, nu är jag en BRA bit över min egna vikt i benböj *nöjd*

*Sumo squats - premiär

*Utfall - ökning av vikt

*Benpress - ökning av reps

Nu blir det sista målet mat för idag; macka och stekt ägg. Mums! Märkte att jag ätit ovanligt lite idag, bäst få i sig bra med mat så att musklerna växer.

Imorn blir det premiär på Bulls uteservering - jaaaaa nu är det vår minsann! :o)

God morgon!

Vaknade till härligt fågelkvitter ett par minuter innan klockan ringde idag, och jag känner mig helt utvilad. Otroligt skönt! Dock har jag en jäkla ägglossningsvärk som inte är av denna värld. Kom i sedvanlig ordning smygande för att eskalera igår lagom till att jag var ute och sprang. Var nog som värst igår kväll när jag skulle lägga mig tror jag, är liiiite bättre nu. Vad har ni för tips mot detta? Vet att ni är en del som läser, kunniga är ni säkert också ;o) Det håller som sagt i sig mer än ett dygn, oftast, även om jag tar vanliga värktabletter, suck...

Håll tummarna för att det blir ännu bättre under dagen så att jag kan köra mitt efterlängtade BENPASS ikväll! Har fått till två grymma benpass senaste veckorna, undra om jag kan slå det idag. Tveksamt. Men I'll do my very best! Eller vafan är det för attityd. Klart jag kommer få till ett ännu bättre benpass ikväll!

Önskar alla en trevlig onsdag! Oj, bara en morgon till att gå upp innan påskledighet visst. Hoppsan! Gud så skönt.




Snart, snart, snaaaaart?! Hoppas!

Uppladning!

Sitter och laddar inför dagens träning :o) Slutade jobba lite, lite tidigare idag vilket utnyttjades till max = sovit drygt 45 minuter. Välbehövligt av någon anledning!

Så nu har jag sörplat lite Celsius och ska snart bege mig ut och springa tänkte jag. Vädret är ju underbart! Hade dock önskat lite mindre blåst, men jag antar att man inte kan få allt ;) 

Ikväll final i Mästarnas mästare, ooooh spännande! Hejja Armand!



Vad tränar ni för kul idag? Nepp, då var det dags att snöra på sig skorna.

Later!

Yeeees! :)

Blev ingen morgonpromenad idag, hade svårt att somna igår av någon anledning, och sedan har jag sovit dåligt i natt. Detta resulterade i att jag vaknade med rejäl huvudvärk, så det var bara att sätta fram klockan en timme och somna om. Blev lite bättre när jag vaknade andra gången, och blev helt bra när jag kommit igång och ätit frukost och så.

Fick till ett grymt bra pass på gymmet idag! Körde bröst + biceps + mage. Den där magen alltså, den har jag jäkla svårt att få med, jag glömmer den och så missar jag den vecka efter vecka. Inte riktigt, men nästan. Idag körde jag slut på den i vart fall.

Fattar inte vad som har hänt, men jäkla vad jag kan höja på biceps helt plötsligt? Har höjt vanliga bicepscurls med stång 25 % på ett par veckor. Galet :o)

Idag blir det sängen tidigt, men så trött som jag är i både kroppen och knoppen så borde det inte vara några problem att somna i alla fall.

Natti!


Ny vecka, nya tag.

Den här veckan började kanon! Slutade dock sådär, det vände nån gång där kring torsdagen ungefär. Blä! Men, jag försöker vara nöjd ändå! Jag klarade mitt mål med morgonpromenaderna, måndag till torsdag och det är jag grymt nöjd med kan jag lova. Sen har jag ätit, ätit och ätit känns det som. Ingen träning what so ever torsdag till söndag, bara mat, godis, mat och godis. Lite överdrivet kanske, men ja ni förstår.

Imorgon börjar en ny vecka = alla möjligheter i världen till att göra den till en bra vecka! Påsk och annat till trots :o)

Ska sätta igång och plocka iordning här inför veckan, och göra lite mat så man har ett par matlådor klara också, det är alltid skönt. Ska bli en otroligt bra träningsvecka, det har jag bestämt! Och då gäller det att vara så förberedd man bara kan, då flyter allt på. Planering är A och O!

Men vilken bra idrottshelg det varit då! Först fick man se Drott vinna mot Alingsås i Arenahallen igår, en fantastiskt rolig handbollsmatch! Och idag krossade HBK Åtvidaberg med 4-0 på Örjans Vall :) Underbart ju! "De ä ju straolande ju, dö belåtet!"

Update.

Har inte uppdaterat på ett tag nu, har inte haft något att skriva direkt. Allt flyter på... har inte tränat sedan i onsdags dock, hann inte i torsdags och igår var jag iväg hela dagen. Gick upp kl 04.40 - det är helt sjukt tidigt - och sen var vi hemma igen i Halmstad kl 17.00. Då var man rätt mör vill jag säga :) Blev en lugn kväll, åt lite tacos och sen stack vi bort och kollade lite på min kusin Caisa som spelade fotboll. Kul! :) Fick lockat hit Roger också, istället för att jag åkte till Malmö som planerat. Hoppet finns att han ska kunna köra lite motorcykel i helgen. Just nu står regnet som spön i backen, så tja, vi får väl se hur det går. Den står här tryggt och säkert i mitt garage och bara väntar på att få rulla ut på vägarna :o)

Jag klarade mitt mål i veckan, som var att gå morgonpromenader måndag till torsdag. Så otroligt skönt sätt att börja dagen på! Kommer absolut bli favorit i repris! Vädret blir ju dessutom bara bättre och bättre :o)

Träningsglädje
har dragit igång 10 veckor till toppform på Facebook och ja, det är nog dags lägga i en extra stöt för min del också! Tackar som ödmjukast för all motivation och inspiration Sara ger! :o)

Sommaren kommer fortare än man tror. Det finns lika mycket åsikter som bloggar om det här med att träna inför Beach 2010 - men vaddå, allt som leder till att folk rör på sig, tränar och mår bra är väl bra?! Många av oss tränar ju året runt, men det kan ju vara kul lägga in en extra stöt inför sommaren. Den som säger att den absolut inte bryr sig om att sommaren närmar sig tror jag ljuger. I alla fall de flesta ;o)

I helgen blir det en hel del promenerande är det tänkt, regnet står dock som spön i backen till och från idag, men blir nog bra ändå. Blir en hel del tittande på idrott också, man kan ju inte bara träna! :) Så idag blir det slutspelshandboll i form av Drott-Alingsås och imorgon blir det fotboll i form av HBK-Åtvidaberg. Underbart med sport va!

Kram på er!


Fin, finare, finast! ;o)

Check på den!

40 min morgonpromenad avklarad, helt underbart! Så behagligt i luften, knappt någon vind och fåglarna kvittrade. Nu är jag pigg och på gott humör, kommer säkert vara så resten av dagen! :o)

Därmed klarade jag min utmaning, som jag skrev på Funbeat i söndags, att gå morgonpromenader måndag till torsdag den här veckan. Check på den! Imorn ska jag upp alldeles för tidigt för att gå en morgonpromenad. Kanske går jag till jobbet där vid 05.30...


Vi har fantastiskt fina promenadstråk i Halmstad, man tänker inte alltid på det...

Underbart!

Kan inte skriva det nog många gånger, VÅREN ÄR HÄR! Det var fantastiskt skönt väder när jag kom ut från jobbet, det är ren skam att man ska behöva sitta inne hela dagen! ;o)

Ikväll var det som sagt dags för ben i gymmet - och det gick jättebra! Körde lite färre övningar, men tyngre. Körde benböj, utfall, benpress och baksida lår på boll. De visste var de tog! Kommer ha träningsvärk imorn, that's for sure. Love it!

Blir en sen middag nu, pasta och lax, och sen blir det sängen ganska tidigt. Måste ju vara pigg till morgonpromenaden imorn bitti :o) Åh, på fredag ska jag gå upp kl 05, ska åka från jobbet kl 06. Jaja, vad gör man inte för jobbet... suck.




Zzzzzzzzzz ----> Jaaaaaaa!

Gah, idag var det riktigt tungt att komma upp! Tycker ändå jag kom i säng i hyfsad tid och har sovit mer än 7 timmar i alla fall, men jag trodde jag hört fel när klockan ringde. Så otroligt trött, sömnig och seg. Men - väl ute på min promenad, som jag tvekade inför i några sekunder i sängvärmen, kändes det så otroligt mycket bättre! Nu efter en 30 minuters rask, frisk promenad är jag bra mycket piggare och redo att börja dagen på riktigt. :o) Så enkelt kunde jag byta trötthet mot energi!

Och nu radar vårtecknen upp sig, ett efter ett. Det gör mig så lycklig och full av energi!

Det BÄSTA vårtecknet av dom alla, nåja ett av de bästa i alla fall ihop med fotbollsallsvenskan, är just detta. Bulls uteservering är på väg upp! :o) När jag idag såg det så kände jag av en sån otrolig längtan efter sommaren, och jag bara vet det:

DET KOMMER BLI EN FANTASTISK VÅR!

Ja, inte bara på grund av Bulls såklart, utan det kommer bli en fantastisk vår fylld av träning, promenader, fika på uteserveringar, ett härligt Göteborgsvarv och allmän njutning! Vi har en fantastisk tid framför oss mot sommaren. Vilken lycka!


Inte ensam direkt :o)

Eftersom jag inte sprungit på rätt länge, så kör jag nu en mjukstart och "inskolning". Blev 25 minuters löpning idag också, så otroligt skönt ute! Idag hade jag dessutom både pulsklockan och mp3:n :o)

Som sagt sprang jag ju cirka 25 minuter, och endast på asfalt. Inget särskilt promenadstråk eller slinga, utan en lagom runda runt stan och så. På dessa relativt få minutrar och kort sträcka mötte jag 10-15 personer till som var ute och sprang! Hey - är det vår eller är det vår?! Lovely!

Nu blir det Mästarnas Mästare. Hoppas Thomas Johansson åker ut idag. Vill ha Brolin och Armand i final i alla fall :o) Hejja hejja! Vem håller ni på?

Ciao!

Inte optimalt med sömn, men...

Har sovit ganska dåligt inatt. Hade svårt somna igår, låg i en dvala med tankar som snurrar, ett trött huvud men en kropp som inte ville gå ner i varv. Vet inte när jag somnade "på riktigt", men har ändå sovit okej resten av natten. Inte bra, men okej.

Snoozade därför imorse, lite halvt omedvetet, halvt medvetet. Jag kan göra så ofta. Jag drömmer något, och sen när klockan ringer så är jag inte helt vaken utan drömmer vidare och i drömmen är det okej snooza. Äh låter ju helt snurrigt, men svårt förklara.

I vilket fall kom jag i alla fall ut på en 25 min rask morgonpromenad och nu har jag vaknat till bättre! Senare i eftermiddag/kväll står löpning på schemat. Frågan är bara vart? Vill inte chansa på Galgberget en gång till - än, och undra om det inte är lika geggigt och grisigt längs Nissan på Frennarpsidan... Hmm. Jaja, har ju några timmar på mig att fundera ut en bra runda :o)

Önskar alla en trevlig tisdag! Snart fredag - wohoo! ;o)

Usch, ser nu ut att det har börjat regna och att det vräker ner. Tur jag hann in, men nu ska jag ju strax cykla till jobbet. Jaja, får bli regnjacka, inte mer med det. Nu försvinner kanske all snö! :)

Upp och ner, ner och upp...

Ja, idag har det verkligen varit en sådan dag! Började kanon då jag vaknade pigg och utvilad, gick ut på morgonpromenad som var fantastiskt skönt och hade en allmänt bra morgon. Tiden gick fort på jobbet fram till lunch, härligt! Sen ringde min mamma och berättade en tråkig sak vilket gjorde att allt bara sjönk. Humöret, piggheten, ja allt gick ner på lågvarv :/

Var sugen på att träna idag och jag fick tillbaka piggheten senare på eftermiddagen i alla fall. Men sen bara kom allt över mig igen och jag kunde bara inte fokusera på träningen. Tankarna snurrade runt, runt i huvudet = ingen riktig fokusering på vad jag gjorde i gymmet.

Fick ihop 2 ryggövningar och 2 bicepsövningar i alla fall, men var så gott som gråtfärdig där emellan. Lyckades trots allt vara fokuserad just när jag körde övningarna och de gick skitbra ändå! Ökade vikterna på båda bicepsövningarna och latsdrag, samt ökade reps i chins (i maskin). Så just det är jag är jag jättenöjd med!

Summa summarum = grymt sorglig dag, men både nöjd och missnöjd med träningen. Jobbigt att fokusera på nåt när man har andra tankar i huvudet som snurrar runt, runt.


Världens finaste hund *love you*

Veckan är igång!

Årets första morgonpromenad (en veckodag, innan jobbet) är avklarad! Helt underbart härligt, 40 minuter blev det, mer hann jag inte. Nästa promenad ska jag gå ut lite tidigare, för när jag väl kommit ut går jag gärna lite längre, i alla fall om det är lika fint väder som idag. Cirka 1° +, solen på väg upp men den hann inte riktigt upp innan den försvann bakom alla moln. Men jättefriskt ute, så gott som vindstilla.

Veckan kunde inte börjat på bättre sätt! Nu är jag redo för allt vad dagen kan tänkas bjuda på :o) Önskar alla en trevlig måndag!


Bilden ljuger lite, så mörkt var det inte ute. Det är inte världens bästa mobilkamera, nej...

Träningssammanfattning vecka 11

Ytterligare en vecka som man kan lägga till handlingarna, och jag är faktiskt riktigt nöjd med min vecka :o) Inte bara med träningen, utan även med att jag kom i säng i tid på kvällarna, kom upp i tid på morgnarna så jag hann sitta vid datorn en stund och äta frukost hemma, utan stress!

Måndag: Rygg + biceps
Tisdag:
30 min rask promenad, löppass som blev totalt misslyckat
Onsdag:
Ben + vader
Torsdag:
vila
Fredag:
Bröst + axlar + tricpes, 60 min rask promenad
Lördag:
90 min rask promenad
Söndag:
Löpning 27 min, 50 min rask promenad

Totalt:
200 min styrketräning, 230 min promenad och 27 min löpning.

Nästa vecka
kommer bli träning måndag-torsdag, sedan vila fredag-söndag, förutom raska promenader.

Bra där, Jenny!

Åh vad underbart! Jag njöt i fulla drag. Sprang i lagom tempo, det var lite blåsigt och hade motvind bitvis men vad gör väl det. Då blir man inte lika varm :o) Cirka 8° grader ute, molnigt men ingen nederbörd. Nästan all snö är borta, i alla fall där man rör sig. Var lagom med underställströja och tunn löparjacka, och vanliga löpartights.

Jag är extra nöjd då jag sprang utan mina två största motivationshöjare;

1. Pulsklockan, som är inne för batteribyte

2. Mp3-spelaren, fattar inte vad jag tänkte med? Var väl så ivrig att komma iväg att jag bara tog på mig kläderna och gav mig iväg.

Så ja, därför tycker jag att det var extra bra gjort! Hade ingen klocka alls, så jag körde en lagom liten runda. Blev 27 minuter såg jag när jag kom hem, det var helt okej. Gäller väl att gå ut med en mjukstart :o)

Just ja, skorna kändes kanon! Det var Fitnesscoachen som hjälpte mig prova ut skorna förra fredagen, och jag är så nöjd. Rekommenderas! Löplabbet Heden. Nu har jag ju bara sprungit idag, samt gått en 30 min promenad för att vänja mig, men dom känns redan lika bra som de gamla!

Nu är jag så värd en härlig dusch och sedan lite lunch i form av pastagratäng, mums!


"Gamla" efter träning-bilder :)

Nu är det nog dags?

Ja, nu är det fanimej dags att ta tag i löpningen! Herregud, Göteborgsvarvet kryper bara närmare och närmare, och vad gör jag? Jo, jag fortsätter träna styrka och tycker det är skitkul, men löpningen då? Hur ska jag orka springa en halvmara, drygt 2,1 mil, om jag inte springer nåt?

Jag har skickat iväg min Polar pulsklocka för batteribyte, trist att inte ha den :/ Men kommer förhoppningsvis i början av veckan!

Nej, nu ger jag mig ut och springer! Premiär utomhus och premiär för mina nya skor. Hejja, hejja, hejja! :o)


Vårtecken?

Hej och god förmiddag!

Varit vaken sen kl 08, känns bra vakna i tid och vara utsövd. Sen att jag bara suttit här vid datorn samt ätit frukost fram till nu är en annan sak ;o) Men så skönt bara ta det lugnt! Sitter och laddar för att ge mig ut att springa! Måste bara smälta frukosten i form av havregrynsgröt + ägg först.

Igår när vi var ute och powerwalkade såg jag nog det första riktiga vårtecknet! Nu går det banne mig åt rätt håll och det gör mig så otroligt glad, pigg och lycklig!



Har ni sett några riktigt bra vårtecken? När det nu varit en riktig vinter och en lång en, ja då får man glädjas åt det lilla :o)

Jag njuter!

Åh vad det är härligt med helg och ledigt! Sov dryga 10 timmar inatt och vaknade utsövd och pigg! Sovit grymt gott också så vad mer kan man begära? Lovely! Har varit ute och gått i dryga 90 minuter med Maria, helt fantastiskt skönt väder ute! 9° varmt, ingen direkt sol men så frisk luft! Började regna liiiite i slutet men gjorde absolut inget. Jag njuter - det är VÅR! Nästan all snö borta dessutom, yes!

Nu blir det snart lunch här, kålpudding. Mums!

Härliga fredag!

Åh vad jag gillar fredagar, nästan lika mycket som jag har börjat gilla söndagar! Men bara nästan. Blev ett grymt bra pass på gymmet i eftermiddags, såååå härligt! Bröst, axlar och triceps fick veta att dom levde minsann! Körde bl a en "ny" (för mig) maskin för axlarna och ja, den visste var den tog! Har lite svårt ibland att få bra kontakt när jag kör axlar, men denna var grym. Kul! Dessutom blev det en 60 min rask promenad med min mamma lite senare på eftermiddagen. Träningsvärken i ben och rumpa har lättat något, och när jag väl börjat röra på mig går det hur bra som helst. Lovely!

Så ikväll var jag värd att både färga håret och lägga ansiktsmask - vilket gjordes tillsammans med världens bästa Maria. Perfekt avslutning på en härlig dag!

Natti!

Najs!

Kan säga så här, jag har inte mindre träningsvärk idag direkt! Aouch! Går som en anka, men det är skööööönt :o) Jobbar kort dag idag som vanligt på fredagar och sedan blir det gymmet direkt! Så underbart kunna träna mitt på dagen när där är mindre folk jämfört med på kvällarna! Ska fanimej få till ett lika grymt pass som i tisdags! Så det så :)

Önskar alla en trevlig fredag! 


Aaaaaj!

Ajajaj, jag tror jag dör. Jag har sån sinnessjuk träningsvärk i mina ben så det är helt galet. De är dessutom svullna då jeansen är jättetighta över låren, det var dom inte i söndags. Så har massor av vätska i musklerna också.

Där får man för att man tar i lite extra :o) Men det är en skön känsla! Har dock huvudvärk nu, inte lika skönt, och är skittrött. Blev en vilodag idag då kroppen är trött och mör, men har varit iväg och handlat och jag har tvättat. Ska bara hämta upp tvätten nu och sen marsch i säng så är jag nog piggare imorn :)

Då är det dags för bröst + axlar + triceps. Yeeey! FREDAG! Blir lite fredagsmys ihop med en kompis, ska fixa nån god mat, har inte bestämt vad än. På tal om det, min utmaning går galant. Och jag har räknat kalorier hela veckan och jag har hållt mig till planen. Bra där Jenny!

Same, same but sooooo different!

Värk som värk? Njae... Igår morse hade jag värsta mensvärken och idag har den ersatts av träningsvärk. Gissa vilket som är skönast?? :o) Har ingen megaträningsvärk ännu, men det kommer, det känner jag. Har småont överallt, i vaderna, rumpan, framsida lår och baksida lår. I LIKE! Därför får de stackars benen vila rätt mycket idag, blir överkroppsträning istället. Funderar på om jag ska splitta mitt tredje pass på två istället nu när jag har tid i veckan och ändå hinner vila. Men vet inte om jag ska köra bröst + mage och axlar + triceps eller blanda dem på något annat vis? Förslag? Är i alla fall de fyra muskelgrupperna som är kvar i veckan. Ett pass idag och ett på lördag. Hmmm. Eller så kör jag alltihop idag. Jaja, det ger väl sig under dagen. Synpunkter emottages tacksamt.

Önskar alla en trevlig torsdag! Gah, det är ju FREDAG imorn igen! Inte klokt, men härligt! :o)

Jaaaaa!

Jag mosade mina ben totalt på gymmet idag! Fick till ett så jäkla GRYMT pass, och jag är så sjukt nöjd! Jag kände redan innan, att idag har jag fasen energi och ork nog att ta i ordentligt, och jag hade rätt! Jag ökade på flera övningar, bl a i benböj, utfall och benpress. Woohooo! Det behövdes, var ett sedan jag var såhär nöjd efter ett pass faktiskt. Grattis till mig själv, bra jobbat! :o) PB i benpress och benböj dessutom! JAAA!

Jag känner redan nu att jag kommer ha grym träningsvärk imorn och i övermorn! Speciellt i rumpan, yeeah! Blev ben och vader, sparar magen antingen till imorn senare i veckan.



Mot gymmet!

Nu har jag slutat jobba och ska dra till gymmet. Är supertaggad och sugen! Har laddat med en Celsius idag och det känns grymt bra. Hoppas jag orkar lite extra på gymmet! Är ben + mage som står på schemat idag! Jag SKA öka på någon övning i alla fall, det har jag bestämt :o)

Vad tränar ni för kul idag?

På återhörande!

Vad trodde jag, egentligen?

Naiv som jag är, trodde jag att jag skulle ut och springa en runda på Galgberget efter jobbet. Påklädd och redo går jag ut och börjar med att klafsa rakt ner i en vattenpöl, följt av omväxlande vattenpölar, leråkrar, snö och halvsmält is. Suck. Det gick bara inte att springa, så jag fick vända ganska omgående. Gaaaaah! Men det kunde jag väl räknat ut, att det inte hade hunnit med resten av stan där snön och allt smält. Jag som var så glad att få springa i skogen typ.

Jaja, får vänta några veckor till helt enkelt. Med att springa på Galgberget vill säga, för det kommer bli ett eller två pass i veckan - men på asfalt får det då bli. Mina nya skor verkar bra än så länge :o)

Men nu i efterhand förstår jag ju att jag var rätt naiv som trodde det var bra mark där uppe. Hur tänkte jag där?

God morgon!

Kom upp idag också utan att snooza klockan :o) *hurra* Så nu sitter jag och njuter av min goda gröt, hoppas den håller mig mättare än vad kesellan gjorde igår. Har mitt matintag och min träning planerad exakt idag, så borde inte vara några problem - just stick to the plan!

Lika fint väder idag, gud så skönt, även om det är minusgrader så blir man så mycket piggare när solen strålar. Vår, vår, vår! Snart i alla fall ;o)

Önskar alla en fin tisdag!

På återseende!

Bra dag :)

Är riktigt nöjd med min dag faktiskt! :o) Jag kom upp som jag skulle imorse som sagt, och det var verkligen en skön start på dagen. Repris imorgon bitti! Började räkna kalorier idag, måste börja se över vad jag får i mig om dagarna, och oj vad man "förtränger" vad man stoppar i sig när man inte håller koll. Och kalorier man inte tänker på. 1 banan t ex, är ju bra mkt mer kalorier i en sådan än vad det är i 1 ägg, det tänker man inte på.

Mitt intag idag blev 1599 kcal på pricken ;) Okej då, jag har höftat liiiite med måtten, men inte mycket. Har planerat dagen imorgon och jag kommer ligga på 1500 kcal cirka, träningen exkluderad. Det tror jag är en lagom nivå! Jag får prova mig fram helt enkelt. Har tyckt att jag skött kosten men varit lite sur på vågen, men nu när man börjar titta på vad man äter... även om man äter bra mat osv så är det lätt att kalorierna skjuter iväg! Och man äter ju gärna med ögonen också, inte bra för oss små människor som egentligen inte behöver lika mkt som alla stora ;o)

Blev ett bra pass på gymmet efter jobbet! Ryggen kändes helt okej, körde lite mindre vikter på övre delen av ryggen, blir nog bra. Men ska ändå kolla upp den med sjukgymnast tänkte jag. Blev inga ökningar och kände mig sådär halvstark i ryggen bara, inget wow direkt. Men wow kände jag däremot i biceps! Yes, kände mig stark och det gick jättebra idag! Så kul! :o)

Nu har jag lagat 5 portioner med köttfärssås och så har jag planerat morgondagens matintag + träning. Så nu känner jag mig redo för sängen om en stund! Om tjugo minuter ungefär tänkte jag vara i säng. Kl 21.30 är det nämligen säsongens första fotbollskväll, och det tänkte jag se i sängen innan sovdax :o) Bra avslut på en bra dag!

Yes, dag 1 av utmaningen avklarad! Går ju bra det här :o)

Natti!

Ny vecka, nya tag.

God morgon!

Ny vecka, nya tag! Vågen var INTE snäll mot mig imorse, vägde mig dum som jag är. Helgen har satt sina spår, det vill jag lova. Men, easy come easy go! Så nu blir det hårdkörning igen så löser det sig ;o)

Nu har jag varit vaken 50 minuter, så skönt bara kunna ta det lugnt hemma! Sitter med min goda frukost nu, detta känns som en mycket bra start på dagen! Vädret ser ut att bli kanon idag, -4,7° ute nu men klarblå himmel och solen på väg upp. Enda smolken i bägaren är väl att man vet att man ska sitta inne till kl 17... Segt.

Önskar alla en hääääääärlig måndag!


Bevis för min hemmafrukost; kesella + fun light med Frebaco havreringar fullkorn

Utmaning vecka 11!

Tänkte köra en personlig utmaning vecka 11, nu får jag ta tag i mig själv helt enkelt :o) Kanske nån vill hänga på?

*Komma i säng kl 22 på kvällarna, senast

*Ställa klockan på 06, senast, och INTE snooza utan gå upp direkt

*Äta frukost hemma

*Komma i tid till jobbet, gärna lite tidigare än 07.30

Ovan SKA jag klara måndag till fredag.

Dessutom ska jag INTE äta något godis överhuvudtaget den här veckan, och det gäller måndag till söndag!

Någon som är med mig nästa vecka?! ;o)

Träningssammanfattning vecka 10

Ja, den här veckan är verkligen lätt att sammanfatta ;o) En riktigt dålig träningsvecka, men jag har haft mer fokus på andra saker och fått mig extra vila. Så jag försöker känna mig nöjd ändå *klapp på axeln*. Har ändå fått ut massor av veckan!

Måndag: 45 min kvällspromenad
Tisdag: axlar och biceps + spinning 45
Onsdag: vila
Torsdag: triceps + spinning 45
Fredag: vila
Lördag: 20 min morgonpromenad
Söndag: vila

Som sagt, enkel att sammanfatta ;o) Jag har lite huvudbry för mitt skulderblad/min rygg som inte verkar ge sig helt. Är bättre nu efter lite vila i veckan, men är ändå inte helt borta. Vad ska man göra? Träna på ändå och hoppas det försvinner? Ringa sjukgymnasten jag fick tips om av läkaren och se vad hon har att säga? Suck. Jag ska i alla fall testa att köra på med styrkan veckan som kommer och se om det blir värre. Känner inget när jag tränar eller så, mest när jag gör vissa rörelser eller när jag nyser.

Jaja. Nästa vecka ska i alla fall bli en grym träningsvecka, det ska jag se till! Dock förkylning på G känns det som, men jag gör vad jag kan för att mota bort den, verkar fungera *peppar, peppar*

NU KÖR VI!

0-0

Jahopp, 0-0 i premiärmatchen. Ingen höjdarmatch, hade högre förväntningar. Tycker det var mycket chansspel, kanske pga planen delvis såklart, men också mycket "tjongande" och jagande, en hel del slarv.

Men - det kommer förmodligen bli bättre och bättre :o) Tyckte ändå de spelade rätt bra stundtals, eller det fanns i alla fall tecken på att dom KAN spela bra!!

Stod +8,8° på termometern när jag gick hemifrån, men guuuuud så kallt det var i slutet av matchen! Mina stackars tår frös ihjäl, och knäna (?!) värkte när jag skulle hem pga kylan haha. Fingrarna likaså. Gick direkt till mina föräldrar och fick lite mat, så nu är jag upptinad och go. Lagom till jag ska cykla hem... Tur man inte har så långt :o)

Premiääääääär!

NU är det minsann vår, för igår drog årets fotbollsallsvenska igång. Visst, cirka tre veckor tidigare än vanligt, men ändå. Fotbollspremiär = VÅR, det bara är så!

Och i eftermiddag smäller det! :o) Hinner bara hem och slänga in väskan och byta om och sen direkt iväg till Örjans Vall. Hoppas på fint väder = sol, mycket publik och ett bländande fotbollspel! Okej, det kanske är att önska för mycket... Men en bra match och vinst vill jag i alla fall ha. Tack på förhand!



Hörde det ryktas om att det snöat hemma också inatt och lagt sig lite - suck! Men - sol i hjärtat i alla fall. Och fortare än man hinner blinka är det sommar och sol på Örjans Vall. Åh, det är verkligen bland det bästa jag vet.

Lite bilder från HBK-HIF förra året 090918 som slutade 2-1 till HBK - såklart ;o)


Förskräckligt lite publik dock.... 4467 personer. Katastrofalt, speciellt mot HIF.


Marcus Olsson och Tim Sparv


Mikael Rosén


Tim Sparv längst fram och Per "Texas" Johansson längre bak. Texas - en av favoriterna :o)


Mååååååål!


Glada grabbar :o)



Hulken!

Köpte ansiktsmask idag på Lush - helt underbar! Var ju bara tvungen att prova nu när man ändå slappar framför tv:n bara :o) Värsta hulken!


Härlig dag!

Åh, vi har haft en jättehärlig lördag här i Götet :o) Har shoppat en hel del faktiskt, både igår och idag. Både jag och mamma är jättenöjda!

Dagen i korthet:

*Morgonpromenad
*Frukostbuffé
*Promenad till Gymgrossisten och sedan till MM Sports
*Promenerande och lite shoppande i härliga Haga
*Åkte till Nordstan och gick runt där omkring
*Shopping, shopping, shopping
*Tacobuffé inne på Nordstan
*Spårvagn hem till hotellet
*Slappe framför melodifestivalen

Är grymt trötta i våra kroppar! Haha, det är värsta träningspasset att shoppa en hel dag. Både för benen men också för de stackars armarna som fått bära allt ;o)

Återigen lite bilder från dagen.


Ready!


Tacobuffén, mums!


Shoppingfynden :o)

Solen strålar - och vi med den!

Solen strålar från en klarblå himmel idag igen här i Göteborg. Det är helt underbart! Vi var ute och gick en rask runda, i och för sig bara 20 minuter, före frukosten i det härliga vädret. Jag tror minsann det börjar bli vår på riktigt nu! :o)

Frukostbuffén var över förväntan, helt fantastisk. Tog lite bilder på mina tallrikar :) Det fanns verkligen allt man kunde tänka sig. Det enda jag kunde komma på som inte fanns, efter en lång stunds funderande, var gröt. Men - jag kanske missade det, vad vet jag. Saknade det inte ;o)

Så nu är vi så redo vi bara kan vi för en shoppingdag i storstan! Yeeeeeeah!

Later!






Äggröran var ingen äggröra, eller smakade inte som det iaf. Vet inte vad det var :S

Underbart!

Göteborg visade sig från sin bästa sida idag när vi anlände. Från snöblandat regn hemma till en klarblå himmel med strålande sol här :o) Fantastiskt! Tog spårvagnen till hotellet, checkade in, kollade in rummet och utsikten och begav oss mot Löplabbet. Tjejen var trevlig och duktig, hittade ett par bra skor direkt, första paret jag provade. Provade 3 st men det första var helt klart bäst. Hon kollade fötterna och jag sprang på bandet i provskor medans det filmades. Gudars, det är tur man inte ser sig själv bakifrån när man springer! Det var ingen vacker syn *skratt*. Pronerade väldigt på högerfoten, medan vänster var rätt bra. Och med de skorna jag sedan köpte blev det jättebra, enligt henne i alla fall :o)

Så nu är jag 1 par löparskor rikare och lite pengar fattigare.

Gick i lite andra affärer längs Avenyn ner till Koppamärra och vände. Inhandlades lite armband och en ring :o) Åt fantastiskt god mat på Bryggeriet.

En underbar dag helt enkelt! Slänger upp lite blandade bilder från dagen här nedan :o)

Ser grymt mycket fram emot frukostbuffén imorgon! Mums! Håll tummarna för strålande sol imorn också tack!


Ett soligt Korsvägen, sett från vårt hotellrum på 13:e våningen :)


Från ett fönster i motsatt ände av korridoren på hotellet.


Inte nyttigt någonstans... jo, salladen! :D Men ack så GOTT!


Mina nya bebisar! :D Snygga va!

Äntligen - nu drar jag! :)

Hejje!

Har precis ätit gooood lunch, rester från igår. Pannkakor med keso och lingon. Muuuums!

Är så redo jag kan bli för en shoppingweekend i Göteborg - så nu drar jag! Har sjävklart datorn med mig, vad annars ;o) Finns ju såklart gratis trådlöst internet på rummet. Vad annars på **** hotell.

Ses i Göteborg!


Ser underbart gott ut va? Mums!



God morgon!

Uppe extra tidigt idag då jag ska åka till Varberg på samverkansmöte direkt på morgonen. Japp, tuff start på dagen i alla fall :o)

Innebär att jag precis intagit frukosten hemma framför datorn, det hör inte till vanligheterna en vardag vill jag lova! Frukost på jobbet är bland det bästa målet på dagen, mums! Men jag har verkligen svårt att äta direkt när jag gått upp. Eller nu väntade jag i alla fall en 30 minuter men vad hjälper det. Maten växer i munnen. Annars brukar det dröja åtminstone 2 timmar innan frukost. Men men, nu har jag fått in den i alla fall. Grov macka med makrill i tomatsås. Har laddat väskan med banan och päron så jag klarar förmiddagen.

Ni får ha en trevlig onsdag!


I'm back!

Heeej!

I'm back och på G igen! Känner mig helt återställd i kroppen, och det är så otroligt skönt!

Träning blir det lite snålt med den här veckan då mycket annat händer, och det blir så ibland, bara att acceptera. Man KAN inte göra allt, alltid. Så är det. Därför blir det lite mixade pass, 2 dagar den här veckan. Idag körde jag lite överkroppsstyrka i form av axlar och biceps, följt av 45 min spinning. Underbart! :o)

Så nu är jag färdigtränat, färdigduschad och färdigäten. Sitter i soffan med datorn i knät framför tv:n, precis som det ska vara!!

Imorn är det full fart på jobbet - och sen ska jag på en föreläsning med Paolo Roberto på kvällen! Vet faktiskt inte riiiiktigt vad den ska handla om, men vafan, det är ju Paolo!! Det kan inte bli annat än bra! :o)



Natti!

Återhämtningsdag.

Har haft en skön återhämtningsdag idag, kan behövas efter en sådan matförgiftning. Att man kan bli så dålig?!

Har i alla fall jobbat som vanligt, ätit och druckit upp mig lite igen och fått krafterna tillbaka :o) Vart lite seg imorse och skakig när jag cyklat till jobbet men nu känner jag mig fit for fight igen! Blev i alla fall en 45 min rask promenad tidigare ikväll, sköööönt.

Internationella kvinnodagen idag, har ni firat? Utan att lägga nån politik bakom så tycker jag bara rent generellt är det är lite löjligt på nåt vis. Är resten av årets dagar männens då eller?

Var demonstration på torget när jag gick förbi på min promenad, men som ni ser nedan var där inte så mkt folk av någon anledning ;)


Riktigt dålig kvalitet på bilden, det var verkligen inte så mörkt ute. Bilden nedan visar mer rättvist ljus.



Nu är det både Spårlöst och Svenska Hollywoodfruar, gaah! Får nog slå lite mellan de olika programmen :)

Hörs!

Weekend i Göteborg bokad :)

Åh jag och mamma har precis bokat en hotellweekend nästa helg i Göteborg! Så otroligt mysig vi ska ha! Slappa, shoppa, äta gott osv. Lovely! Det blir på Gothia Towers, inte illa va! ;o)



Är så glad för detta! Då ska jag passa på att ta en tur in på Löplabbet vid Heden och kolla löparskor, hört att personalen är duktig där :)

Jag älskar bo på hotell, det bästa jag vet är nog Hotel Globen i Stockholm. Har ännu inte hittat nåt som slår detta! Kanske Gotia gör det? Det får vi se! :D

Matförgiftning.

Igår var det dags igen. 1,5 år sedan sist men vilka minnen som kom tillbaka haha. Återigen en liten räka tror jag som däckade mig. Åt sushi till lunch och på seneftermiddagen satte det igång. Usch, fy och blä! Det finns verkligen inget vidrigare. Kände direkt att det var matförgiftning och inte maginfluensa, känner liksom skillnaden även om jag inte kan förklara hur.

Jag och Roger var hos mina föräldrar när det började, så jag sprang mellan toan och soffan hela kvällen. Jag hade så sett fram emot tacos men jag orkade inte ens sitta vid bordet när de andra åt, var helt matt. Att man kan bli däckad så fort?!

Lyckades ta mig ner i bilen och åka hem där vid 22-tiden något med en påse i handen, men det gick bra ;o) Sen har jag varit rätt okej, förutom att man blir helt urvätskad, så sjukt törstig och torr i hela munnen och händer etc, men kunde inte dricka ordentligt. I natt har jag teskedat i mig resorb och vatten och nu som först börjar jag piggna till någorlunda.

Huvudet är som en fylld ballong typ, det bankar och det har sig. Har fått i mig lite Provia, men ska snart till mina föräldrar och försöka äta lite.

Gaaah - vilken pärs! Smal är jag i alla fall haha, väger iaf 1,5 kg mindre än igår morse. Men detta kommer väl tillbaka när jag har fått i mig mer mat och dryck igen :o)

Men att man kan bli så slut efteråt?! Det är helt galet. Lång utläggning blev detta, men så har min lördagskväll och söndag sett ut :/

Vilken lördagsmorgon!

Ååååh vilket underbart väder jag ser utanför fönstret! Väntar på att Roger ska vakna så vi kan ta en rask morgonpromenad! Eller ja vi får se hur rask den blir ;o) Jag har sjuuuuk träningsvärk i baksida lår, framsida lår och rumpan sedan passet i torsdags, och i axlar, bröst och armar sedan ena passet igår. Galet men härligt :o)

Var faktiskt duktig och körde 2 pass igår! Först vid lunchtid körde jag ett styrkepass med, som sagt, axlar, bröst och triceps. Sen gjore jag lite ärenden i stan, vilade en stund och sen på't igen - men då blev det spinning + core. Underbar start på helgen!

På kvällen började jag med maten lagom till Roger kom. Stackaren fick åka tåg hit då bilen krånglar, ska bli åtgärdad på måndag så han får stå ut ett par dagar bara. Han överlever nog ;o)

Maten blev så himla god! Hade köpt strimlad ryggbiff, brynte detta med färska champinjoner, och kryddor såklart, och sen slängde jag på Milda 4 % grädde samt Johnnys sötstarka senap. Det blev såååå gott! Mums! Till detta slängde jag in lite pommes i ugnen (2,5 % fett), lite får man ju unna sig en fredagkväll, och en stor sallad på blandad sallad, rödlök, tomat, fetaost, oliver och gurka. Fettfri italiensk dressing till salladen.

Bästa fredagsmaten jag ätit på länge! Och så enkelt dessutom :o)



Näää, nu går jag och drar upp Roger ur sängen - såhär kan vi inte ha det. Hela morgonen försvinner! Hihi, snäll jag är va. Jag vill ut!

Ni får ha en härlig lördag, det ska jag!

Svar på några anonyma kommentarer

Fick några anonyma kommentarer i förra inlägget, tänkte jag kunde återkopla till dem här! :o)

1. Du kanske ska flytta ner stången. Vet ju inte vart du har den, men du ska definitivt inte få ont i nacken. jag brukar lägga den ca 3 cm ner om man räknar från axlarna, egentligen "ska" man ha den ännu längre ner.
Kanske är problemet att det är i smith, att stågen sitter fast. Prova köra med en lös stång.
Svar: Ja, det kanske jag skulle prova, kan inte riktigt säga var jag har den. Jag använder sån "kudde" på stången, kanske det vore bättre köra utan den och lägga stången längre ner, den är ju rätt tjock och jag tror inte jag kan ha stången längre ner med den på. Jag kör i Smith för tillfället för att nu när jag börjat lägga på lite mer vikt i benböj så blir det för vingligt, mittpartiet av kroppepn har liksom inte hängt med. Men - jag vet att jag behöver köra fri stång för att öva upp mig också, ska försöka köra lite blandat kanske. Har ingen som kan passa mig bakom annars hade jag gärna kört fri stång, om någon hade kunnat se till att jag står rak och gör övningen korrekt även där. Tack för din kommentar!

2. Vad är stående benhäv för övning? Låter intressant.
Svar: Ja, det låter nog mer intressant än det är ;o) Det stod så på maskinen jag använde, har inte använt den förut. Testar att lägga in ett klipp här på en liknande, men man har själva "kudden" i knävecket och böjar inte i knäleden utan man för hela benet bakåt, tar på baksida lår och rumpa. Denna som är på bilden testade jag, men inställningen fungerade inte så den höll inte sig på vaden där utan rullade ner över foten, svårt förklara.



Från youtube.com såklart då :o)

Darriga ben :)

Jag tog äntligen en rask promenad till jobbet imorse, det var ett tag sen sist. Skäms att åka buss när jag inte har längre, men med detta skitvädret som varit har det lätt blivit så. Tar bara dryga 20 min att gå och är så härligt, så nu ska jag verkligen göra det mer när gatorna är hyfsat torra. Och igår och idag CYKLADE jag lite! Herregud så underbart, har ju inte kunnat cykla på en evighet!

Blev till att pina benen i gymmet ikväll, enligt det nya programmet. Härligt! Och roligt med ett par "nya" övningar också, det blir genast lite annorlunda även om det är små saker man ändrar :o) Har dock problemet när jag kör ben med stång, t ex i Smith, att det börjar göra för ont på axlarna, trots "kudde" och allt. Hur gör ni andra? Och det är ju inte så att jag är vrålstark så det är megavikter det handlar om, men en 50-60 kg på stången och jag får skitont i nacken och kan knappt koncentrera mig på benen så bra som jag hade önskat. Men kanske det blir bättre ju mer man vänjer sig och ju mer man tränar axlarna kanske? Aja, det ger väl sig.

Dagens övningar blev i alla fall:

*Benböj
*Utfall
*Benspark (framsida lår)
*Stående benhäv (baksida lår/rumpa)
*Vadpress i Smith-maskin

Testade nån som hette standing leg curl för baksida lår också, men det blev bara 1 set med lite vikt för att testa, och den höll inte inställningen så kudden som man skulle ha ovanför hälen typ stannade inte där utan rullade ner på foten så jag kunde inte köra den.

Lagom trött i benen efter det och nu liksom "sjunger" det i benen - ni fattar hur jag menar va ;o) Härlig känsla!

Nu blir det sängen, fredag imorn, så härligt! Består veckorna av nåt annat än måndagar, fredagar och helg? Känns fasen inte så! :o) Man önskar ju livet av sig själv när man är glad det är helg igen.

Puss på er!

Onsdag 3/3

Redan torsdag igen imorgon, det är helt galet! Har haft en bra onsdag, utbildningsdagen var bra och intressant, men man blir ju lite trött bara sitta still en hel dag, det kommer man inte ifrån. Är van röra på mig rätt mycket ändå på jobbet.

Har haft vilodag från träningen, har bara blivit en 30 min rask promenad tidigare ikväll. Och så var jag ute 10 min på lunchen - gäller att ta tillvara på solen, gud så skönt! Blir nog vår trots allt! :o)

Har tvättat, och gjort 1 kg kycklingfiléer i ugn - så jag är ändå nöjd, det blev en rätt produktiv dag trots allt. Härligt!

Imorn blir det träning igen, troooor det blir benen som får sig en omgång i gymmet istället för bodycombat, är inte riktigt sugen på det utan är mer sugen på styrkan för tillfället. Skönt när man har lite flexibilitet i sin planering.

Äntligen är det Greys anatomy igen! =D Yeees! Onsdagskvällarna räddade framöver, särskilt nu när OS är slut.




Perfekt ha en laddning klara :o) Mums!

Inte helt bra va? :/

God morgon!

Eller god och god. Kom inte ut på nån promenad, trots att jag missade desperate och kom i säng i tid. Vaknade med huvudvärk, snoozade typ 3 ggr, bestämde mig för att ställa fram klockan 30 min och halvsov den tiden. INTE BRA! Huvudet blir ju inte ett dugg bättre av det, bätter jag hade tagit mig upp direkt och ut :/

Nu har jag duschat och ätit frukost och nu är huvudet lite bättre. Ska försöka dricka mycket vatten idag, tror det var brist på det igår som gjorde att jag vaknade med huvudvärken.

Solen strålar och det verkar vara underbart ute! Ska cykla idag för första gången på hur länge som helst! :o) Härligt!

Hoppas ni får en bra onsdag!

Puss


Det härliga utbildningsmaterialet ;o) och min frukost bestående av ett glas minimjölk och en macka med mosad avokado och kalkon. Vi får macka om ett par timmar på utbildningen också så jag ska nog klara mig hihi.

Skönt!

Blev 45 min spinning idag, så sköööönt! Jag svettas som en gris och det är så sjukt jobbigt! Det är så obeskrivligt härligt att bara ta ut sig på det viset. Jag älskar det! :o)

Är galet trött idag också, i alla fall ikväll. Är säkert för att spinningen tog alla mina krafter hehe. Imorn ska jag på dag 2 i arbetsmiljöutbildningen jag går och börjar en timme senare än vanligt. Hur skönt är inte det då?! :D Men klurar mest på hur jag bäst utnyttjar den här tiden. Ska jag ta tillfället i akt och sova en timme extra, eller ska jag ta tillfället i akt och gå en rask morgonpromenad innan man ska sitta inne hela dagen? Ja, det är dagens I-landsproblem. Kommer troligen i säng i tid idag eftersom jag känner mig så trött, så kanske ska satsa på promenaden. Jaja, jag får nog se imorn och ikväll när jag kommer i säng.

Är ju premiär för de desperata hemmafruarna ikväll, men vetifasen om jag orkar det alltså...


Svettig, svettigare, svettigast? Eller kanske rättare sagt - röd, rödare, rödast? :)

Snacka om påsar under ögonen. Ingen vacker bild - men dagens sanning haha.


Back in business!

Yes, idag var jag tillbaka ute i gymmet igen, så häääärligt! :o)

Blev ett helt okej pass; rygg och biceps. Jag blev sen från jobbet = det blev lite väl långt mellan lunch + mellis och träningen. Inte helt optimalt kände jag, men det funkade ändå helt okej! Skönt att vara tillbaka i gymmet, känner mig så himla hemma där nu och jag trivs kanon där jag går mellan de olika övningarna och bara njuter i min egna lilla värld med grym musik i mp3:n i öronen :o)

Blev 30 min promenad dit från jobbet + 5 min uppvärmning på crosstrainern, men ingen mer kardio. Fick räcka för idag :o)

Åååh imorn bitti ska jag både till sjukgymnasten och till tandläkaren. Om de ligger nära varandra? Njae, inte direkt. På helt olika sidor av stan. Först sjukgymnasten som ligger åt ena hållet, sen får jag ta bussen tvärs genom hela stan och utåt utkanten åt andra hållet till tandläkaren. Och sen till jobbet. Jaja, lika bra få det gjort samtidigt, så slipper jag vara flexledig två morgnar. Alltid nåt positivt.

Har inte bestämt mig riktigt än, om det blir spinning eller ben i gymmet imorn. Lutar åt spinning! Fick allt lite blodad tand förra veckan, så kul det var! Och Peter som har det på tisdagar är riktigt peppande.

Nu slappe i soffan innan det blir tidigt sänggående, förstår inte varför jag är så grymt trött? Sov mycket i helgen dessutom. Hmm. Jaja, bara till att sova lite extra så löser det sig säkert. Börjar få jäkla ägglossningsvärk också, grrr. Hoppas inte det blir lika jobbigt som förra månaden!

Puss på er!

RSS 2.0