Kort men intensivt

Goddagens!

Härligt med fredag, inte sant?! Har varit och ätit myslunch med Maria idag, det är ju så skönt när man slutar 12.30 på fredagarna och har hela eftermiddagen kvar ;o) Tittade lite i stan, men hittade inte det som jag verkligen behöver - vanliga jeans och skor. Gah, hur svårt som helst. Blir inte shoppingsugen när det är något jag måste ha. Men åååååh jag hittade världens snyggaste väska på Åhléns! My god säger jag bara, jag kan nog nästan dö för den! Men försöker hålla i pengarna lite och den kostade 500 kronor.... men ååååh VILL HA! Lätt den snyggaste väskan jag sett på bra länge, förutom min älsklingsväska jag köpte i Egypten i november.

Hur som - blev ett snabbt spinningpass också såhär på fredagseftermiddagen :o) 30 minuters pass - kort men intensivt! Fick upp pulsen rejält, Marina som har passen på fredagar är så otroligt härlig att köra för - lätt min favoritinstruktör på Sats! Nog den bästa jag nånsin haft när jag tänker efter.

Nu blir det duschen, och så kommer Roger alldeles strax. Ikväll blir det restaurangbesök (eh, andra gången idag...ojoj), med familjen och den "stora" familjen = moster + man + kusin och sambo + kusin och kusinbarn. Mys!

Önskar alla en trevlig fredag och en trevlig valborg!


Syns det att det var ett intensivt pass eller?! :o)

Härlig dag!

Dagen började även idag på bästa tänkbara sätt: härlig, rask morgonpromenad på 40 minuter. Hade regnat under natten och var riktigt skön luft ute.

Efter jobbet blev det 5 km på berget - tid 34:51. Jeeeesus, det går inte fort inte! Var riktigt jobbigt, hade på mig alldeles för mycket kläder dessutom, var ju riktigt varmt ute! Så går det när man har noll koll på vädret i och med att man jobbar inne hela dagen mellan 07.30 och 17.00.

Dagen har avslutats i en kokande Halmstad Arena - underbart! Vinst dessutom så nu blir det 5:e och avgörande semifinal i Ystad på söndag. Hejja Drott!

Så ja, det har varit en riktigt härlig dag!

Nu blir det spikmattan och en tidning i sängen innan sovdags. Lovely!


Syns det att jag var trött, varm och svettig efter passet? Liiiite röd i ansiktet kan jag säga ;o)

Så kan det gå! Hamnade visst mitt i klacke...

foto1213 (MMS)

Så kan det gå! Hamnade visst mitt i klacken. Den flyttade sig dit vi stod. Härliga sambatoner för en gångs skull :)


Morgonpromenad - check!

foto1211 (MMS)

Morgonpromenad - check!


Fet- och fuldag!

Gaaah, idag har jag verkligen en såndär fet- och fuldag ni vet. Någon mer än jag som har såna dagar? Blääää! Känner mig fet och plufsig, har ägglossningsvärk och börjar bli förkyld! Ingen höjdare med andra ord... Vet att om jag bara står ut ikväll, och inte äter massa skit bara för att jag har en sån dag, så kommer det vända tills imorgon, det brukar vara så. Bara att bita ihop alltså! Ska fixa lite mat och sen slappa i soffan framför handbollen.

Blev i alla fall, som jag skrev tidigare, 31 minuters morgonpromenad och nu ikväll har det blivit en 35 min rask kvällspromenad. Skönt röra på sig lite i alla fall ;o)

Har mycket roligt att se fram emot i veckan så jag hoppas verkligen inte jag blir sjuk nu. Det blir handboll-fotboll-handboll kommande dagarna :o) Handboll på tv idag, fotboll live imorn, handboll live på torsdag. Så det blir ingen träning imorn (förutom morgonpromenaden), men på torsdag ska jag verkligen ta mig en joggingrunda efter jobbet innan handbollen. Peppa mig gärna, jag måste verkligen komma ut nu, gah. Måste, måste, måste.

Så nu säger jag BLÄ till den här dagen, och ger den fingret! Haha. BLÄÄÄÄÄ! *biter ihop*


God morgon!

Idag var det inget vidare väder man vaknade till. I alla fall inte när man tittade ut, grått, lite disigt och regnigt. Men uppehåll dock :o) Sen tittade jag på termometern - och den visade 11° varmt! Utan sol. Wohoo, nu är det vår på riktigt!

Blev en kort morgonpromenad idag, 31 minuter. Men - det är bra mycket bättre än ingen! ;o) Så det så!

Hoppas alla får en toppentisdag! Månadens ägglossningsvärk har precis satt igång här ;( Hoppas den är någorlunda snäll idag! 


Lite "svalare" när jag kom in än när jag gick ut, men sköööööönt!

I like ;o)

Det här är helt och hållet i min smak ;o) Mohaaahaaaahaaaaa!


Urklipp från den allsvenska fotbollstabellen, för er som inte är så insatta ;)

Pump it, let's pump it...

Nyss hemkommer från 55 min BodyPump, gud jag har nästan glömt hur roligt det är! Har varit på 3 pass nu sedan förra måndagen och jaaaa, det är ju skitkul rent ut sagt! Får bli BodyPump nu några veckor upptill löpning fram till Göteborgsvarvet, och sedan är det nya och hårdare tag med styrketräningen igen. Längtar redan till det :o) Är nog bra periodisera lite och variera sig över tid!

Blev ingen morgonpromenad idag då jag somnade senare än tänkt igår, och jag vaknade jättetrött och tung i huvudet. Så jag ansåg där och då att det var mer värt sova en timme till ;o) I efterhand hade det nog inte skadat med morgonpromenad om man ser till vädret, har ju verkligen varit underbart idag! Den lilla stund man inte suttit inne vill säga...


Träningssammanfattning vecka 16

Är både nöjd och inte nöjd med veckan. Jag är jättenöjd med att jag fick till fyra morgonpromenader, men jag är rätt missnöjd över att det inte står löpning någonstans här nedanför. Valde att köra igenom kroppen ett par gånger i form av bodypump just för att få tid till löpning också... Men men. Det ska bli mer löpning den här veckan, jag kommer inte undan mer. Jag måste verkligen springa in mina skor inför Göteborgsvarvet om inte annat... Tror annars inte några löppass såhär veckorna innan gör större skillnad på min ork just på loppet kanske. Eller det gör det kanske? Jaja, hur som helst måste jag ju springa in skorna, så är det ju bara. Har bara blivit två eller tre löppass hittills i dem...

Måndag:
Morgonpromenad 41 min + BodyPump 55 min
Tisdag: Morgonpromenad 38 min
Onsdag: Morgonpromenad 55 min
Torsdag: Morgonpromenad 50 min + BodyCombat 55 min
Fredag: Eftermiddagspromenad 20 min
Lördag: Bodypump 55 min
Söndag: Kvällspromenad 62 min

Kommande vecka ska jag satsa lite mer på högintensiva konditionspass upptill bodypump, bodycombat och morgonpromenader. Blir nog bra det här.

Nya solglasögon :) Underbart väder! Är pro...

foto1198 (MMS)

Nya solglasögon :) Underbart väder! Är proppmätt efter en stor brunch på svea. Mums!


Soooool!

God morgon!

Vilket underbart väder, solen den strålar och klarblå himmel! Bara för det ska jag in och träna :o) Hihihi! Blir ett pass Bodypump nu så har man det gjort för dagen.

Sedan blir det lite mys på stan och avslutningsvis en hejdundrande fest ikväll! :D

Trevlig lördag!

Energi ut ger ännu mer energi in?!

Var lite lagom seg idag innan jag skulle sticka bort till Sats för ett pass BodyCombat. Blir lätt det när jag ska hem emellan, bra mycket bättre när jag sticker dit direkt efter jobbet. Men - det hindrar mig inte från att sticka dit såklart ;o) Det räcker oftast med att jag kommer innanför dörrarna så taggar man till inför kommande träning, och det vet jag såååå väl. Och när väl passet börjat - ja då jäklar körde jag fullt ös, medvetslös! Så otroligt skönt pass, jag fick ut massor av aggressioner, det kan man behöva ibland. Så när jag väl öste på så gav det så himla mycket energi. Energi, energiii, energiiiiiiiiii! Woho!

Nu blir det lite slappande i soffan innan spikmatta och en tidning, as usual ;o)

Så - är du lite seg och halvsugen på träningen - ge dig iväg! Väl igång får man ofta till ett riktigt bra pass de dagarna, man har ofta mindre förväntningar, så allt slår det. Och när man kommer därifrån har man bra mycket mer energi än innan. Underbart!


Bild från Google

TRÄNINGENS TIO BUDORD

TRÄNINGENS TIO BUDORD

  1. Du ska inga andra intressen hava jämte träning.
  2. En dag utan träning är en dag utan mening.
  3. När Du vilar tränar dina konkurrenter.
  4. Den som tycker träning är roligt, tränar för lite.
  5. Träning är ett tillfälle att tävla.
  6. Så länge Du är seg kan du inte bli övertränad.
  7. Det som inte dödar, det härdar.
  8. Smärta är svaghet som lämnar Din kropp.
  9. Många äro kallade, få äro utvalda.
  10. Det finns många sätt att bli dålig på, men bara ett sätt att bli bra på: TRÄNING
Tycker detta är klockrent. Sant, så sant :o)

Morgonstund har guld i...

foto1190 (MMS)

Morgonstund har guld i...


Det värsta jag vet...

Jag är absolut inget fan av foppatofflor till vardags. Jag kan villigt erkänna att jag, liksom halva sjukhuset, går runt med dessa på jobbet och tycker de är grymt sköna. Jag har svarta, så man ser dem inte så tydligt om man säger så.

Det värsta jag vet är typ folk som går med foppatofflor på sig till vardags, när man går på stan eller är och handlar. Jag tycker det ser så otroligt fult ut, det absolut värsta är när man matchar några färglada foppatofflor med något annat plagg *ryser*.

Vad händer idag då? Jo, när jag ska gå från jobbet, ner på stan för lite after work med några tjejer från jobbet, så drar jag sönder dragkedjan på mina stövlar. Jippiii, kunde ju inte hänt vid nåt lämpligare tillfälle, eller? GAH! Kul, där stod jag och kunde inte fixa dom på något sätt.

Som tur var hade jag jeans på mig, och inte tights med några käcka färglada strumpor som man (läs: jag) har ibland när jag ändå inte ska visa mig utan ha fötterna i stövlar bara.

Så jag hade inget att välja på - jag fick helt enkelt cykla genom stan hem med mina foppatofflor på fötterna. SKITSNYGGT, verkligen! Jaja, så kan det gå... Nu måste jag ut på stöveljakt innan helgen. Skit också, har svårt att hitta stövlar, och nu finns väl inget stort utbud direkt heller. Gah.

God morgon världen!

Vilken underbar dag! Säg vart går färden, vart åker vi idag? God morgon världen! Här kommer jag, och det har aldrig förut känts så bra... På väg mot en ny dimension, utan att veta min slutstation...




55 minuters morgonpromenad avklarad! Superhärligt väder, runt 2° varmt, har regnat i natt och det var väldigt härlig luft! Dock lite dimmigt, men vad gör väl det :o)

Önskar alla en trevlig onsdag!


Spänningslös!

Hej å hå, blev ingen löpning idag. Möte på jobbet som drog ut på tiden = 45 min övertid och spolierade träningsplaner. Men vad gör väl det - det kommer ju fler dagar :o)

Jag var på en otroligt välbehövlig massage för ett par timmar sedan, är fortfarande alldeles mjuk och go i kroppen. Vill bara krypa ner i sängen eller i soffan och slumra bort. Jag hade en hel del spänningar i nacken, axlarna och skulderbladen - men nu är det boooooorta! :o) Härligt! Hon instruerade mig i hur Roger kan hjälpa mig och "lyfta ur"  trapeziusmuskulaturen då och då, det är ofta där det blir problem. Idag var jag helt sned, höger axel var mycket högre upp än vänster, och därav kompensationen med mer smärta vänster. Invecklat det där ;o) Men kan själv dra slutsatsen att det är av yttersta vikt att man sitter bra på jobbet när man sitter framför datorn dagarna (och kvällarna hehe) i ända... Och att jag kanske inte andades tillräckligt djupt (?), det kunde också påverka. Så nu ska jag ta djuuuupa andetag, ända ner till naveln och tillbaka, haha.

Imorgon är det after work med några tjejer på jobbet som gäller, myyyys!

Men - först en morgonpromenad såklart. Detta är ju "morgonpromenadernas vecka" för min del känns det som, hihi. Hoppas bara inte regnet vräker ner - men det ser inte alltför hoppfullt ut för tillfället.

Brrr!

Idag var det minsann lite kyligare ute, -1° cirka när jag gav mig av på morgonpromenaden. Lite segare start idag, drog mig långsamt ur sängen och det tog tid för mig att komma i kläderna och iväg. Men skam den som ger sig, ut skulle jag och efter en seg start även ute, tog 10 minuter innan jag fick upp farten, blev det en bra rask promenad på 38 minuter, och jag frös inget alls trots "kylan". Helt underbart! Blir nog fint väder även idag :o)

Ikväll är planen att springa 5 km på Galgberget och sedan är det dags för massage! Aaaaah, I like! Behöver verkligen det för nacke/axlar nu, även om smärtan från slutet av förra veckan är borta *glad*



Måndag 19/4 -10

Jaha, då var veckans första dag snart slut. En dag närmare helgen! :o) Tänkte köra en dagens idag, vet att jag gillar läsa det på andras bloggar, nyfiken som man är ;o)

Morgonpromenad 40 minuter

Frukost: Havregrynsgröt, mjölk + kokt ägg
Mellis: Apelsin med minikeso
Lunch: Köttfärssås och pasta
Mellis: Proteindrink
Middag: Laxfilé och potatismos

Bodypump 55 minuter

Kvällsmat:
kesella mixat med fun light + några havreringar + solrosfrön

Är riktigt nöjd med dagen, var en produktiv dag på jobbet och solen har visat sig hela dagen lång. En mycket bra måndag med andra ord!

Nu blir det strax spikmattan + en bok i sängen innan det är sovdags. Skön avslutning på en bra dag!


Man får väl bjuda på sig själv ibland, haha. Snyggt ;o)

What a beautiful mornin...

40 minuters morgonpromenad i riktigt raskt tempo med solen på väg upp och fåglarna kvittrandes. Kan en måndagmorgon börja bättre? Tror knappast det! :o) Nu är energinnivån på topp och dagen kan börja på riktigt. Bring it on!


Härlig vinst!

Underbar vinst med 3-0 idag mot GAIS :o) Efter en tveksamt dömd straff och 1-0 till HBK visade vi i andra halvlek att vi var bäst, me 2 högklassiga mål. Jag känner mig nöjd!


Vitsippor :)

90 min rask promenad blev det, mycket trevligt! Så mycket roligare med sällskap :o) Plockade lite fina blommor till köksbordet också, finfint!




Promenaddags :)

Nyss ätit frukost, havregrynsgröt, lite jordgubbssylt och mjölk + 2 ägg. Mums! Nu blir det promenad med Maria runt Frennarp/Nissan. Får passa på innan hon flyttar :/ Behöver lite nytt promenadsällskap sen, hör gärna av er om nån är intresserad :o)

Sen blir det lite städning och i eftermiddag FOTBOLL! HBK-GAIS! :o) I löööööv fotboll!

Myslördag :o)

Idag har jag umgåtts med Maria i ganska exakt 12 timmar :o) Vi har haft en jättemysig dag, och hunnit med mycket!

*Hotellfrukost
*Slappat lite
*Flyttrensning i Marias klädkammare
*Slappat lite till
*Rask promenad Flygstaden tur och retur på 65 min (+handling)
*Fika hos mina föräldrar
*Fixat mat och ätit - god, krämig pastasallad med grillad kyckling
*Kvällspromenad på 70 minuter

Har vi varit duktiga, eller har vi varit duktiga?! Nu ska jag glida ner i soffan och kolla lite på Millenium :o)


Från kvällspromenaden...

Mums! Tänk om man stoppat vid detta ;o)

foto1146 (MMS)

Mums! Tänk om man stoppat vid detta ;o)


Testar att mobilblogga!

foto0306 (MMS)

Testar att mobilblogga!


Lördag 100417

God morgon!

Idag är det fullt ös som gäller :o) Blir till att spendera hela dagen med Maria, mysigt! Hon ska flytta snart och jag tänkte dyka ner i hennes garderob med mera och hjälpa henne rensa, slänga och packa! Sånt tar ju alltid så otroligt mycket längre tid än man tror. Roligare om man är två som hjälps åt då :o)

Som uppladdning inför detta är det nu dags för hotellfrukost! Visst jobbar man bättre om man är mätt och glad? ;) Ska bli gott i alla fall, innan man sätter igång med dagens göromål.

En promenad och lite matlagning framåt kvällen ska vi också kunna klämma in. Och en hel del tjejsnack också såklart :o) Blir nog en mycket bra dag!

Min överkropp känns mycket bättre nu efter träningsuppehåll och mycket vila helt i några dagar. Skönt! *puh* Så nu börjar det kännas i kroppen att jag vill trääääääna! Men får se när det blir.

Önskar alla en trevlig lördag!

Ps. Om jag inte missminner mig helt så tog Drott SM-guld dagens datum för 16 år sedan, det vill säga 1994 :o) Herregud, att jag ens minns så långt tillbaka?! Kunde jag ens gå då?! Gud, jag är gammal alltså.... Ds.

Det blev säsongspremiär!

Den tänkta promenaden blev ingen promenad, utan en del andra roliga saker istället :o) Cyklade bort till mina föräldrar och mötte upp mamma för en tänkt promenad ihop. Fick reda på att om man tippade andel på europatipset på en spelbutik i stan så fick man en biljett till HBK-GAIS på söndag. Eftersom jag ändå skulle gå, och tipset kostade 77 kr, så tog vi bilen dit. Och fick tag i en biljett till mig och en till Maria. Lucky us! Sittplats dessutom, men är det dåliga platser så står vi istället. Blir ju ändå halva priset typ :)



Sedan körde vi vidare ner mot Östra stranden för en promenad där. Men ååååh dom hade ju öppnat glasskioskerna, solen sken och minigolfen hade öppnat! Det kan man väl bara inte förbise?! ;o)

Så det blev dubbel premiär! Glass och minigolf, första för det här året. Var visst första dagen som minigolfen hade öppet, och där var inte en människa. Så gick fort spela igenom de 18 hålen :o) Självklart vann jag, vad annars! Fick faktiskt hela SEX spik! Yeeeey! Men hände nåt *hrmm* på ett par andra banor så fick ändå bara 40 slag. Men hey - det var ju årspremiär så man får väl vara nöjd!








Nu blir det grillat innan jag och Maria tar en kvällspromenad. Den SKA bli av, inget som hindrar oss :o)



Ibland har man tur !

Idag vid lunchtid så jag på mobilen att jag hade 7 missade samtal typ, utspridda från kl 07.30 på morgonen. Först blev jag helnervös, det var "okänt nummer" och tänkte direkt att nu har det hänt nåt. Men om det hänt någon närstående något så hade man ringt jobbet kom jag på. Sen tändes ett hopp. Kaaaan det vara tandläkaren som ringer återbud?! *hoppas, hoppas*. Och det var det! :D Japp, så kan det gå. Inte för att jag har tandläkarskräck, men det är bara så trist fördärva en ledig fredagseftermiddag med tandläkarbesök. Så - lucky me!

Har därför legat och vilat i en och en halv timme, välbehövligt för kroppen :o) Nu ska jag ut och traska i det härliga vädret. Synd bara att det blåser så förbannat mycket, grrrr!

Later!

55 min promenad :o)

Bättre sent än aldrig, ryckte upp mig och tog en rask promenad. Började i ljus och slutade i mörker, härligt :o) Träffade på kompis med blivande sambo och fick sällskap en stund, mycket trevligt!

Så nu känns det lite bättre i alla fall, jag är nöjdare med mig själv. Inte mindre ont i överkroppen, men gladare i sinnet. Nu blir det spikmattan och Hänt Extra!

Natti




Inte vän med min kropp just nu :/

Åååååh jag är så irriterad på min kropp för tillfället! Skulle kunna skrika rätt ut av frustration. Vi är inte alls vänner för tillfället, särskilt inte överkroppen och jag. Strulet i höftböjaren eller var det nu exakt sitter vet jag inte, men det är i alla fall bättre idag, känner knappt det. Men min överkropp - ajaj. Känns ungefär som om jag blivit överkörd över ryggen av en ångevält. Tror jag, har i och för sig aldrig testat det. Men har så jäkla ont i övre delen av ryggen, nacken och axlarna. Och upp på halsen på yttersidorna. Och fram på bröstmuskeln på vänster sida strax under axeln.

Gaaaaaaaaaaaaah! Jag blir galen. Fick i alla fall massagetid på tisdag kväll, bättre sent än aldrig. Men jag hoppas verkligen inte jag har så här ont tills dess! Men egentligen vet jag inte riktigt om det är så bra massera på denna typen av smärta? Är inte min vanliga nack-/ryggvärk som jag har titt som tätt, utan nånting annat. Ungefär som kraftig träningsvärk - trots att jag inte tränat ryggen/axlarna överhuvudtaget på typ 1,5 vecka. Suck.

Så - nu sitter jag här och är förbannad. Kanske jag bord ta mig en promenad i solen i alla fall? Gick en rask kort runda på 20 minuter innan, men kanske skulle man ta sig ut en stund till. Eller bara lägga sig på soffan och titta på tv.

Åh varför blir man (läs: jag) så sur och "nere" när kroppen inte är med en och man kan göra vad man vill. BLÄ.

Sorry för trist inlägg, behövde får ur mig lite frustration!

Pensionär?!

Haha, idag känner jag mig som en gammal pensionär. Har ont lite här och var och kroppen är inte min bästa vän idag. Blev dock en rask lunchpromenad i solen på 25 minuter, underbart sådär mitt på dagen! Efter jobbet blev det ett snabbt halvtimmespass på gymmet, biceps och triceps. Snabbt och effektivt :o)

Har dock som sagt lite skavanker här och var, utan att jag riktigt vet varför. Har gjort något med höftböjaren eller nåt annat i den regionen på vänstersidan. Gör ont när jag sätter mig/ändrar läge sittande, eller när jag går i vissa lägen. Inte jätteont men det är lite störigt. Dessutom på samma sida, vänster, har jag ont i axeln/nacken/bröstmuskeln, kan inte heller där säga exakt var det är det gör ont, men känns i vissa rörelser, samt att jag är väldigt öm på några punkter.

Så ja, idag känner jag mig som en gammal pensionär. Men det är inte hela världen, kroppen är förhoppningsvis med mig imorgon igen :o) Då blir det combat, yes så skoj!

Roger kom tillbaka idag efter sitt möte i Malmö :o) Körde MC:n fram och tillbaka, den står ju i ett garage i Halmstad och har så gjort hela vintern. Så vi har lyxat till det med tacos ikväll, mums. Imorn åker han hem igen, men kanske kommer tillbaka i början av nästa vecka för att "hämta hem" MC:n och lämna bilen här. Om jag har tur ;o) Lite extra tid är aldrig fel!

Kram på er!


Energi till tusen

Åh, sålen den strålar idag också. Hoppas, hoppas, hoppas det håller i sig tills ikväll! Då får det allt bli en promenad tror jag. Blev i alla fall 30 minuter igår och det var helt underbart! Ikväll blir det gymmet också, längtar! Har inte varit där på ett tag nu ju! Sugen, sugen, sugen! :o) Får se vad jag kommer köra för nåt. Imorn tänkte jag köre Body Combat - det var riktigt längesen jag körde det, ska bli skitkul! Någon som vill joina mig, Hanna, t ex?! ;o)

Idag har jag energi till tusen! Nu när jag väl kommit upp ur sängen, var riktigt svårt idag då hjärtat ligger och sover gott där. Dock åker han hem idag igen :/ Men var jättemysigt med restaurangbesök igår och snabbvisit såhär i början av veckan :)

Önskar alla en solig och härlig onsdag, snart helg igen, wehoooo!

Kram på er!



Nya vårjackan :)

Japp, då har det varit premiär för nya vårjackan :o) Jag älskar den redan! Den är näääääästan för trång över axlarna/överdelen av bröstet/biceps, men bara nästan. Får inte träna för hårt med andra ord! Haha. Syns inte på bilden, men den är från den 14 februari. Betyder det att jag byggt lite mer muskler sedan dess?! ;o) Yeeeey!


(Bild från arkivet)

Nu ska jag ut på en härlig vårpromenad. Inte så lång, ikväll väntas nämligen finfin middag på Fridolfs! Kvibillespäckad Fläskfilé, en klassiker där. Snart lika klassisk som Europa och Tjuren på Stora Torg, enligt deras hemsida :o) Mums i vilket fall! Hjärtat kommer upp från Malmö, men åker hem imorgon igen. Mys!

Underbar söndagskväll i vårsolen

Igår var jag som sagt först på fotboll och sedan på handboll. Förlust i fotbollen men vinst i handbollen. Jaja, man kan väl inte få allt antar jag. Även om jag var bra besviken på fotbollen :/

Men när vi hade sett så mycket idrott var vi själva sugna på att röra lite på oss, jag och min komis Maria. Sagt och gjort! Vi inhandlade lite mat i stan och sedan cyklade vi utåt på Prins Bertils stig längs havet. Det är faktiskt helt otroligt vilken underbar natur vi har här i Halmstad! Jag var helt tagen igår och är det även nu när jag ser på bilderna. Vilken lyx att få bo i en så här härlig stad! :o) Dessutom 10 minuter från stadskärnan bara, kan det bli bättre?

Kan säga att jag NJÖT av den cirka 90 minuter långa cykelturen. Även om det faktiskt är väldigt kuperat på sina ställen vilket kändes rejält i benen. Lovely!

Låter bilderna tala för sig själva! :o)

















Som sagt, en bra dag, trots förlust i fotbollen, som slutade på bästa sätt! Underbart!

Supersöndag i Halmstad

Imorn smäller det - supersöndag i Halmstad! Kl 14.00 börjar HBK-Mjällby på Örjans val, och kl 16.10 börjar Drott-Skövde i Halmstad Arena. Kan en söndag tillbringas på bättre sätt?! Finns inte mycket som slår det :o) Sjävklart ska jag på båda matcherna, idrottsgalning som man är. Najs! Så blir till att åka tåget hem kl 11 imorn. Förhoppningsvis får jag sällskap hem av söta Tove och lilla Wilma som också varit i Malmö i helgen.

Så nu är det bara att hoppas på två vinster också. Drott spelar för en semifinalplats i handbollselitserien och HBK spelar för 3 poäng. Två intressanta och roliga matcher! Ska bli galet roligt! Härligt att HBK flyttade sin match från 15 till 14 så man har chansen de båda matcherna. Att man dessutom går för halva priset på ena matchen om man går på båda gör ju inte saken sämre direkt! Är inte lång tid man har på sig mellan matcherna, men är inte så långt mellan Örjan och Arenan så det är bara att trampa på cykeln :o)


Ja, så kan det gå.

En dryg timmes härlig vårpromenad i Malmö blev det till slut. Nu känns det i luften att det är vår på riktigt, trots att solen försvann när jag väl kom ut, den gjorde bara några små gästspel under min promenad. Men när den kom väl kom fram - ja då blev det varmt på riktigt!

Jag började bara gå ena hållet när jag kom ut, och tänkte bara gå på känn och ingen förutbestämd runda. Ja, då kan det gå sådär:



Efter en stunds traskande, längs en gata med mest galler på sidorna och utanför detta tågräls på ena sidan och nån form av ställverk på andra, tog det visst stopp. Hoppsan! Det kunde inte stått nån skylt i början av vägen att det var en återvändsgränd typ? Men det vore väl kanske onödigt veta från början ;o) Det var bara att traska tillbaka och ta ett annat håll. Fortsatte gå omkring lite på måfå och benen pinnade på bra av sig självt.


En bit från återvändsgränden, längs vägen, stod en soffa. Vad tänker folk med? Varför åker man till ett sånt ställe och dumpar en soffa?! Förstår i och för sig varför någon dumpat den, kan inte påstå att den var särkilt snygg. Skitful rent ut sagt.

Gick runt lite så jag kom till Kirseberg, gick upp och ner för gator, där var minsann kuperat! Fanns jättemysiga smågator med gamla hus. Trevliga områden!



Nu har jag precis ätit en stor god sallad som vi förberedde igår. Samma som Roger hade i sin matlåda idag. I min hade jag kyckling (stark, mums), sallad, paprika, gurka, fetaost, oliver, rödlök och avokado. Så gott och mättande! Ser visst lite färglös ut på bilden, men såg mycket trevligare ut i verkligheten :o)


Solen skiner - vad gör jag??

Jo, jag ligger inne hemma hos Roger och slappat hela förmiddagen och läst en bok, från början till slut. Varför kan jag inte sluta läsa när jag väl börjat läsa en bok? Är nog därför jag läser böcker så sällan ;o)

Men NU ska jag i alla fall ta mig ut och njuta av det fina vädret! Får bli en rask powerwalk för att komma igång innan det väntas lunch, sen slutar Roger jobbet kl 15. Jippi! :)

Fredag i Malmö

Hej å hå!

Åkte till Malmö direkt efter jobbet idag, så härligt vara nere redan vid 15-tiden för en gångs skull :o) Blev ingen morgonpromenad idag heller, för lite sömn. Men känner ingen panik för det, jag går de morgnar jag orkar. Men ska försöka få till lite fler morgnar nästa vecka i alla fall!

Har ätit en delicious fredagsmiddag för en stund sedan - pannkakor! Inte så exklusivt kanske, men mums så gott! Med keso och jordgubbssylt.

Har bara slappat med hjärtat sen jag kom, och nu ska vi gå bort till en kompis och jag ska gosa med hans katter :o) Det gäller att passa på när chansen ges!

Mest svammel märker jag, men vill egentligen bara önska alla en trevlig fredagkväll och helg!


Engra till vänster, Eros till höger. Sötisar!

Nöjd!

Jag tog mig i kragen och gick ut. Blev drygt 50 minuters rask promenad, benen bara pinnade på när jag väl kom ut. Regnade lite lätt första 20 minutrarna, sedan uppehåll. Cirka 10° ute och rätt vindstilla, riktigt skönt!

Nu ska jag fixa till lite mat/mellis till imorn och packa ner lite kläder och annat till helgen. Åker till hjärtat i Malmö direkt efter jobbet vid lunchtid imorn. Skönt vara nere redan tidigt på eftermiddagen :o)

Så - nu känns allt lite bättre och jag är nöjd!

"Dra täcket över huvudet-dag"

Blä, idag har inte varit nån bra dag. Var galet trött när klockan ringde imorse, så blev ingen morgonpromenad utan jag ställde fram klockan en timme. Var minst lika trött när jag vaknade en timme senare, så meningslöst egentligen. Var på ett möte i förmiddags med facket, och detta drömde jag om i förväg hela natten typ. Var nog lite nervös, är inte van vid såna möten :)

Har också haft lite småont i halsen så gott som hela dagen, men försvann i eftermiddags, hoppas det håller sig långt borta! Är inte sugen på en förkylning just nu. So stay away - please!

Har verkligen varit jättehungrig sedan strax innan lunch - fattar inte varför?! Åt i och för sig inte gröt till frukost hemma idag, utan åt smörgås med ägg, mjukost och ost på jobbet istället, och inget mellanmål på förmiddagen. Men det gick som sagt bra fram till lunchtid. Sedan spelar det ingen roll att jag ätit med jämna mellanrum, hungern har bititt sig fast. Blev dessutom illamående och magen svullnade upp sådär pang bom precis innan jag skulle hem från jobbet. Bättre nu dock :)

Ingen träning idag - men det kanske ni kunde gissa utifrån min text ovan. Känns som massa dåliga ursäkter dagen igenom, men ja, det har varit en sån dag. Både det ena och det andra + trötthet = vilodag.

Nu börjar det dock krypa i kroppen, kanske man skulle ta en promenad trots allt? Men det är grått och regnigt ute...  Är ju dessutom Biggest Loser på tv. Nä, det var en dålig ursäkt va? Nu går jag faktiskt ut en liten runda, så det så! Bara att pallra sig ur soffan, på med regnjackan och ut och traska!

Min älskade spikmatta

Nu ska jag minsann krypa ner i sängen, och ligga på min älskade spikmatta en stund. Tycker det är så otroligt skönt, någon som håller med? Det var nog årets bästa köp förra året faktiskt. Somnar och sover så gott när jag har legat på den, blir helt avslappnad och varm i hela kroppen efter en stund :o)

Natti!


På darriga ben...

....har jag tagit mig hem från gymmet :o) Nej, jag har inte varit nervös, bara kört skiten ur benen, rent ut sagt! Underbart! Har ökat varje vecka senaste tiden, antalet reps och vikt, och idag blev det återigen personbästa på benböj! Så otroligt nöjd. Trots att jag kört 4 set med stegrande vikt så lyckades jag göra personbästa med 8 reps i 5:e set på 71 kg! Det är rätt mycket mer än vad jag själv väger :D

Yes, yes, yes! Och det betyder ju att, eftersom jag redan då kört 4 set á 8-12 reps innan, egentligen klarar mer än jag tror? Det är inte benen som tar stopp här heller, utan det är överkroppen/axlarna. Jag blir så lätt framåtböjd och hela överkroppen blir ihoptryckt, men idag lyckades jag hålla mig upprätt med stolt hållning, stabil korsett och köra på 71 kg som sagt. Jaaaaaaaaa! Sedan blev det lite sumo squat och utfall, därefter kände jag mig nöjd. Lagom mör och trött i benen när jag begav mig hemåt.

Nöjd, nöjdare, nöjdast? Det kommer kännas imorn :o) That's the way, aha, aha, I like it, aha, aha... *nynnar*

Underbar morgon!

Idag promenerade jag från mörker till ljus, såååå skönt! Tack älskling för att du ringde och fick upp mig ur sängen ;o) Annars hade risken funnits att jag hade somnat om, och då hade jag missat den härliga morgonpromenaden.

Väl jag är uppe och ute så njuter jag i fulla drag! Börjar lite långsammare för att få upp pulsen helt okej efter kanske 15 minuter, dessförinnan stegrar jag den långsamt. Kul även promenera med pulsklocka! Blev 40 minuter idag, hade kunnat gå bra mycket längre i det härliga vädret med fåglarna kvittrande. Men - man måste ju till jobbet nån gång också.

Äter en välförtjänt frukost nu efter en välbehövlig dusch, och är strax på väg till jobbet. Kan man börja dagen på ett bättre sätt?! Jag tror faktiskt inte det! :o)

Hoppas alla får en underbar onsdag! Och kanske lämnar en liten kommentar, jag ser ju faktiskt att ni läser ;o)

Kram på er!




Inte helt optimal kombination

Så, nu är maten i magen och ögonen är trötta, börjar faktiskt bli dags för mig att packa ihop mig och dra mig mot sängen. Ska ligga och läsa på spikmattan en stund tänkte jag, och sedan sova.

Körde rygg och biceps idag. Chins gick jättebra där jag förbättrade mig mot sist, likaså i smala latsdrag. Sänkte vikterna på kabelrodd då mitt skulderblad spökat lite senaste dagarna. Trots att jag inte tränat alls då och inte rygg senaste veckorna. Men träna går hur bra som helst, det är bara annars det gör ont då och då.

Men när det var dags för biceps sjönk motivationen helt. Varför? Jo, underarmarna tar så mycket stryk när jag kör tyngre vikter på ryggövningarna, att det gör ont ganska omgående vid bicepscurl till exempel. Hur kul är det?! Körde bröst och biceps i samma pass förra veckan, just för att jag vilade ryggen, och då gick det verkligen jättebra, jag var stark i biceps. Idag var det tvärtom. Inte att jag var svagare i biceps, men att jag kunde göra färre reps just på grund av att underarmarna gjorde så förbannat ont.

Så ja, det är ingen bra kombination för mig. Så nu är frågan; hur ska jag nu lägga upp det? Vill inte splitta mitt program på 4 dagar istället för 3, det hinner jag inte, måste öka löpningen nu. Men funderar på att gå tillbaka till att köra triceps efter rygg i samma pass igen, istället för biceps. Och köra biceps ihop med bröst och axlar.

Jaja, det gäller väl att prova sig fram antar jag :o) Imorn blir det i alla fall beeeeeeeen! Då ska jag minsann öka ännu  mer än förra veckan, yeeehaaa!

Sweat dreams!

Proteinpulver

Har fått hem proteinpulver (ja, alltså jag har beställt, ingen sponsring här hahaha) idag, wehoo! Är måttligt trött på choklad som jag kör på kasein, använder Fairings Sloow Protein. Nu har jag fått hem Vanilla Ice Cream - ska bli mycket spännande testa ikväll! :D Detta kör jag ofta som mellanmål eller kvällsmål.

Direkt efter träning kör jag Whey 80, alternerar mellan mintchoklad och banan - eller mixar. Mums!

Men ni andra som kör rent kaseinprotein, hur förvarar ni detta? Det är liksom så otroligt mycker "flygigare" än blandat protein, det liksom yr över hela köket när man öppnar/stänger påsen. Är ett lagom tunt lager över hela diskbänken på morgnarna när jag packar inför dagen. Så - någon som har något tips? Går det bättre att ha i en burk med lock?


Ny härlig dag :)

God morgon!

Härligt med en ny dag, inte sant? Solen skiner utanför fönstret och frukosten har precis hamnat i magen. Mums! Dags att bege sig till jobbet, får en ny studerande idag, spännande! Är huvudhandledare, och hon ska vara hos oss i 5 veckor + 2 veckor på en annan klinik. Det är kul att få "visa upp" och leda in nya tjejer på läkarsekreterarbanan :o)

Ikväll blir det verkligen träning, fattas bara annat! Är jättesugen på styrka, wehooo! Tror det blir rygg, om inte den krånglar under dagen.

Önskar alla en trevlig tisdag!

"Påskfirande" i dagarna fyra...?

Gud så skön det har varit med ledighet i hela 4 dagar! Har utnyttjat detta till max känner jag. Har mest slappat och myst hela tiden! Ätit, ätit och ätit. Mat, godis, mat, godis osv. Magen står i fyra hörn! Så från och med imorgon blir det nya tag.

Har inte tränat någonting alls sedan i onsdags, gah! Men har ändå varit rätt skönt för kroppen. Har blivit en del promenader förstås, men inget mer ansträngande än så.

Roger har varit här från i fredags kväll till idag på eftermiddagen, mysigt med lite extra tid! Har träffat kompisar och umgåtts och bara haft det allmänt mysigt som sagt. En lugn, skön och slapp helg! :o) Det behöver man ibland!

Men som alltid efter större helger tycker jag det ska bli skönt med den vanliga vardagen från och med imorgon. Rutiner kring både träningen och maten känns rätt lockande nu. Man behöver nog uppehåll med jämna mellanrum för att få tillbaka suget på allt :o) Man kan bara hoppas att man inte "ställt till det" alltför mycket under ledigheten...

Ny vecka imorn (idag egentligen jue...) och nya tag! Full fart framåt mot sommaren är vad som gäller nu. Yeeehaaaa!

Forts. bilder från långfredagen

Som jag skrev innan, så fortsatte eftermiddagen/kvällen med lite utetid i Båstad och senare på Centercourten, perfekt avslutning på en perfekt dag! 


Stranden i Båstad, strax nedanför/bortom Pepes Bodega


Nedanför Hotel Skansen tror jag det är. Det gick folk med jämna mellanrum mellan hotellet och ut till bastun. Även en del badande, och det hördes. Det frustades rejält när dom doppade sig, och snabbt var dom uppe igen :)


Lite dips är aldrig fel! :o)


Lagom röda ansikten efter en hel dag med frisk luft :)

Det var långfredagen det! :o) Som sagt, en toppendag. Och nu är helgen slut. Vad har jag hittat på? Inlägg om det kommer snart.

Hallands Väderö 100402

Som sagt, var iväg och firade en mosters 60-årsdag på Hallands Väderö i fredags. Här kommer en liten bildbomb, se och njut! ;o) Hihi.


Moster med barnbarn


Jag - det var inte nådigt kallt och blåsigt på båten! Brrrrr.


Sälar var där gott om runt ön :)


Härlig natur!


Kusin med sambo blickar ut över havet.


Japp, det var här det var en badande man i underkläder när vi kom.


Många olika sorters bajs låg det på marken, hahaha.


Här var två varianter :) Det gröna ser klart skum ut...


Trädklättring :)


Ännu mera trädklättring :)


Hur rolig var inte den här pinnen?!


Även vuxna kan klättra i träd :)




Trött blir man av att aktivera sig ute :)


Som sagt, trött blir man...


Riktig lyx faktiskt att ha hela ön för sig själva...


Påskbuffé :o)


Nej, det är inte sprit i flaskan, det är vatten ;o)


Här var det hyfsat kallt, ja... i väntan på båten tillbaka.


Båten :o)


Som sagt, rätt ensamma på båten :)


Kusinbarn Olivia - väldigt glad när vi väl var framme efter en väldigt gungig båttur

Så, det var några bilder från båtturerna och från ön. Kommer lite bilder till senare på eftermiddagen och kvällen i Båstad. Nu väntar fika och trisskrap!

Pigga och glada idag?

Hejsan!

Hur mår ni idag? Här mås det alldeles prima! Ingen alkohol alls för min del igår = pigg och utvilad idag. Och det är så härligt! :o) Och ja, jag hade minst lika roligt på festen som de andra!

Har precis avnjutit en god påsklunch hos mina föräldrar, och om en stund bär det iväg till Falkenberg för lite trisskrap. Håll tummarna för oss va! :) En miljon eller två hade inte suttit fel. Okej, det hade nog faktistkt räckt med några tusenlappar så hade jag jublat.

Ikväll blir det lite tacomys med Maria och Anders. Roger har ledigt imorgon han också, så skönt för en gångs skull. Så vi får långhelg tillsammans :o)

Nu ska jag ta itu med bilderna från i fredags, kommer upp om en liten stund.

Ciao så länge!

Bästaste långfredagen!

Hade en helt underbar långfredag igår. Vi var ute i princip hela dagen och hade det så mysigt! Vi tog båten från  Torekov till Hallands Väderö. Det var vääääldigt blåsigt jag kan säga, båten gungade rejält och det var svinkallt, rent ut sagt! Det var bara vi och ett sällskap till på båten, I wonder why ;o) När vi kom fram var det dessutom en kille som badade i sina boxershorts typ! Vilken galning. Jag hade mycket kläder på mig men var redan genomfrusen efter den båtturen. Han måste ju ha fått näst intill hjärtstopp i det iskalla vattnet. Det andra gänget på båten skulle stanna hela påsken, och dom såg vi inte till på hela dagen. Förutom den badande mannen så såg vi inte en enda människa på hela dagen på ön. Så härligt ha en hel ö till sitt förfogande typ!

Vi gick omkring, klättrade upp och ner på klipporna och stenarna, in genom skogen, klättrade i träd, sprang lite och tävlade, vi lekte "Kom alla mina kycklingar" och "Under höken vingar kom" och lite andra lekar för att hålla värmen uppe innan vi skulle åka tillbaka med båten. Hade jättegod påskbuffé med oss, man blir ju så hungrig när man är ute en hel dag på det viset. Men det är ju så otroligt fantastiskt vilken fin natur vi har i vårt närområde!

Kommer definitivt bli ett besök i sommar, eller nästa sommar. Då är där dessutom fullt med djur på ön också :o) Visserligen en hel del folk också skulle jag tro...

Avslutades på Centercourten i Båstad på kvällen, så himla god mat! Där är jättemysigt, billigt och som sagt god mat. Tredje gången jag åt där, en liten pärla i Båstad! :o)

Däckade i soffan till Solsidan. Ja, man blir trött av att vara ute i friska luften en hel dag :o)

Har inte fått in bilderna än, så bilder kommer definitivt komma senare! Tog hur mycket kort som helst.

Utedag

Wohooo nu bär det av till hemlig plats för lite firande av mostern som fyller 60 år. Kommer bli en riktigt mysig kanondag, det känner jag på mig! Hoppas vädret blir okej så man kan vara ute och njuta av våren hela dagen.

Avslutas på *censur* i *censur* med lite god mat :o)

Önskar alla en trevlig långfredag! Ät inte för mycket godis ;o)

RSS 2.0