Träningssammanfattning vecka 4

Återigen dags för en sammanfattning av veckans träning, det är galet så fort veckorna går! Är rätt nöjd ändå med veckan, trots att det började dåligt i måndags.

Måndag:
vila (mådde inte bra)
Tisdag: rygg + triceps, 30 min crosstrainer
Onsdag: ben, 40 rask min promenad
Torsdag:
BodyCombat + Flow
Fredag: 20 min rask promenad
Lördag: bröst + axlar + biceps, 90 min rask promenad
Söndag: 60 + 60 + 15 min rask promenad

Totalt 10 h och 15 min.

Nu kör vi vidare mot vecka 5! Kommer bli en bra vecka, det känner jag på mig :o)


En lördag i Malmö

Känns som att vi har gjort mycket idag! Klockan är i och för sig kväll, men vi har bara handling, matlagning och slappe kvar så :o)

Efter vår långpromenad blev det Subway med Johan, gud så gott det är! Och sen var vi förbi hans nya lägenhet, blir säkert skitbra! Gillade hur rummen var utformade med mera, samt uteplatsen.

Vi var iväg till Träningsvärket i eftermiddags, Roger skulle köpa lite kosttillskott. Då han köpte så pass mkt att det översteg 800 kr så fick han en månads fri träning där. Och ja, vi skulle ju träna en timme senare... Så det slutade med att vi stack hem och hämtade träningskläder och körde tillbaka dit för ett pass, jag fick en gratis provträning.

Men njae, var sådär. De stängde nedervåningen kl 17, det fattade inte vi, för de hade bemannat tills dess men sen är det sådant gym som har öppet dygnet runt. Nåja, vi var på övervåningen och där fanns väl det mesta. Men maskinerna var huller om buller, inget som jag är van vid. Och rätt trångt vid de fria vikterna. Dessutom jättemycket folk, en lördagkväll! Jaja, fick kört igenom våra pass i alla fall utan allt för stora förändringar, men såhär i efterhand hade jag nog valt att gå till Athletic, så det blir det nästa gång.

Lite bilder från dagen kommer här :o)





Ja, det är stökigt runtomkring :) Bl a jag som spridit ut mina saker.
Och mina nya byxor är uppvikta lite väl mkt ;) I know.



Vet inte riktigt hur jag står?! Konstigt i alla fall. Mina nya byxor :)


Turning tourso, from down under.


Nu är även Roger klar i duschen så nu ska vi till Willys och handla. Ska göra en god paj från senaste BODY. Har mycket höga förväntningar, den låter grymt god i alla fall! :o)

Senare blir det kanske en Falk-film eller två ;o)

Puss & Kram

God förmiddag!

Eller tja, god middag kanske jag ska säga! Precis inkommen från en härlig, rask långpromenad med Roger! Halvsoligt och vitt ute, jätteskönt, lite blåst men inte så farligt. Nästan 90 minuter blev det. Nu ätit god frukost á la Roger: kesella mixad med Proviva och sockerfria havreringar. Gott!



Blir lite senare lunch sedan på Subway, innan vi drar till Athletic Center vid Värnhemstorget här i Malmö för ett gympass. Jag ska köra bröst + biceps + axlar och jag ska kötta gärnet! Är tokladdad! :o) Ska bli kul träna på ett annat gym, och tror att detta är grymt. Dom har många tävlande osv så mkt inspiration kommer man nog få i alla fall :P Gött!


Pretty happy!

Idag är bara en sån där dag. Ni vet, sån när man bara är allmänt pigg, glad och nöjd med livet! Man har ju så mycket att vara glad för, men som man bara tar för givet ofta.

Har slutat jobbet precis, ska slänga i mig lite medhavd lunch och sedan är det dags för frissan! Jag fegar nog ut, blir troligtvis ingen lugg den här gången. Kanske nästa ;o)

Åker till Malmö senare i eftermiddag *wohooo* Är så glad för det! Kommer bli en toppenhelg, det känner jag på mig.

Sänder ut lite positiv energi och kämparglöd!

Puss & Kram!

Aaaaj!

Sjuk träningsvärk i benen idag, ännu värre än igår! ;o) Vaggar fram som en anka. Värst insida lår och i rumpan. Ajajaj! Men jag njuter i fulla drag, tur jag har vilodag idag. Fick nästan mjölksyra i benen när jag gick upp för en lång backe till jobbet.

Dessutom; YES, FREDAG!

Bästa känslan!

Åh vad jag är glad att jag tvingade mig själv iväg på passen idag :o) Glad att jag inte gav efter för lite trötthet och lite småvärk i huvudet bara, vet ju att det oftast blir bättre när jag kommer iväg.

Idag var inget undantag! Men Hanna, var höll du hus idag då? Jag vill se dig på combaten på torsdagar ju! ;o) Det blev iaf ett bra pass, har grym träningsvärk i benen efter gårdagens gympass, men det gick ändå rätt bra när jag väl kommit igång. Men visst, det kändes en hel del :)

Efter combaten var det teknikklass på SatsFlow, bestämde mig för att gå på den också. Och det är jag jätteglad för! Är lite blandning av yoga, kampsport, tai chi osv. Betydligt jobbigare än vad man kan tro, men ack så skönt i musklerna. Träningsvärken gjorde att jag blev lite hämmad i vissa benövningar/-positioner, men ändå helt okej. Skön stretch och avslappning på slutet också. Var lite längre än vanligt (har bara varit på det en gång innan för längesen), så 75 min exkl avslappningen.

Men guuuud vad jag är ovig! My god. Ett sånt här pass en gång i veckan behöver jag, minst. Ojojoj! :)

Jag är riktigt nöjd med kvällen nu! Har precis ätit ett kvällsmål bestående av knäckemackor med avokado + lättfil och müsli.

Nöjd och glad förtjänar jag att lägga mig strax på spikmattan och läsa innan jag sluter ögonen. Härligt!


Time is out.

Ja, för att avboka kvällens träningspass alltså. Har lite småont i huvudet/ansiktet, hoppas det inte är nåt med bihålorna på gång, det orkar jag inte med. Men - känner mig ändå pigg så jag kör på! Var i valet och kvalet men så gick tiden ut, man måste avboka en timme innan. Ops som det kan gå! ;o) Då måste jag ju träna.

Combat står på schemat + ev SatsFlow efterråt. Har varit på Flow en gång innan, det var rätt skönt men jobbigt också! Idag var det visst teknikklass, det kanske hade varit bra, det var ändå rätt svårt. Men 1,5 timme. Orkar jag det efter 1 timme bodycombat?

Jag har dessutom sjuuuuuk träningsvärk i benen sen igår! Går lite som en anka. Men det brukar bli bättre när man väl börjar röra lite på sig :)

Imorn åker jag till hjärtat i Malmö :D Äntligen, känns som en evighet sedan!

Puss & Kram

Hjälp!

Ska klippa mig på fredag och jag vet inte om jag ska klippa luggen eller inte. Klippte lugg för några år sedan och hade det ett bra tag, men nu har jag låtit den växa sista året typ, den är strax nedanför hakan nu *skratt*. Men åh så svårt?! Måste vara dagens I-landsproblem. Vad tycker DU?

Först två lite äldre bilder (typ två år) med lugg:





Sen två lite nyare bilder, utan lugg:





Åh det är svårt, svårt, svårt. Det är skönt kunna få håret bakom öronen, speciellt när man tränar, men samtidigt tränar jag ofta i hårband... Det är jobbigt att få till luggen varje dag, lättare som det är nu. MEN samtidigt, det är rätt trist som jag har håret nu, kanske dags göra nån förändring? Vill samtidigt inte krångla till det så det blir jobbigt att sköta varje dag. Suck. ARGH! Hur svårt kan det vara?! Vilket svammel.

Så - vad tycker DU?


Det man inte har i huvudet...

... får man ha i benen! Var supertaggad inför gymmet i eftermiddags, men vilket snöoväder det är/var ute! Bestämde mig för att ta bussen från jobbet till Sats istället för att gå som planerat. Meeeeen, självklart var ju bussen sjukt sen. Så vad göra? Jo gå såklart. Jag vägrar ju stå och vänta på en buss i 15 min för att åka i 10, när det tar 30 min att gå. Började ploga mig framåt genom snömassorna (okej, aningens överdrivet kanske) i blåsten och det gick ju rätt bra! Kom fram till Sats och börjar klä om. Oh no, glömt ena skon?! Hur gick det till?! Jaja, var bara att traska hem och hämta den, i det uuuuuunderbara vädret. Tur man bara har 5 min gångväg mellan hemmet och gymmet.

Så till sist kom jag igång med träningen lite senare än tänkt och 40 min promenerande. Och det blev ett SUPERBRA pass! :D Nu radar de grymma passen upp sig på löpande band och det är sjukt kul! Kunde öka på ett par övningar och kände mig stark. Nu är jag helt slut i benen, och framförallt i rumpan! GOTT! :o)

Blir lite kvällsmat nu i form av omelett och svampstuvning, mums!

Vad har ni som läser här tränat för kul idag? Gick det bra? Det är så härligt höra om andras pass :)

Yes!

Gud så skönt, har massa träningsvärk i ryggen idag, och en hel del i triceps. Precis så jag vill ha det, vill känna att jag tränat hårt! Och jag älskar känslan av lagom med träningsvärk :o)

Ikväll får benen och magen jobba. JAG LÄNGTAR SÅ!!


Revansch - big time!

Åh så gött det var att få träna idag! Känns som att jag vilat en hel evighet trots det bara var en dag ;o) Kände mig pigg och kry i kroppen, hade massor energi (har jag fortfarande!) och kunde öka lite på två tricepsövningar, och på enarmsrodd (rygg). Kändes som ett riktigt bra pass! När jag har klar med styrkan så hade biggest loser precis börjat, och kunde inte motstå ställa mig lite på crosstrainern framför det. Och det jäkla programmet lurade mig till att köra 30 minuter på den, istället för typ 10 som jag tänkt från början. När jag kört 8 minuter var det paus och de höll på att väga sig. Fasen tänkte jag, jag kör över pausen med så jag får se lite vägning! Vet ni hur lång paus det var? 9 minuter! Alltså NIO minuters paus när programmet varat i 15 minuter. Det är helst sjukt. Så ja - det blev 30 minuter men sen var jag verkligen helt slut så det fick vara när nästa paus kom.



Nöjd och glad har jag nu glufsat i mig middagen som om jag aldrig sett mat förut. Chili con carne och sallad - mums va gott det var! Så enkelt, gott och relativt nyttigt :o)



Åh, har så mycket överskottsenergi efter träningen som både tar men också ger energi! Så nu håller jag på att baka bananmuffins, har modifierat receptet lite. Återkommer med bild och recept sen om det blir lyckat ;o)


Nu jäklar!

Nu har jag slutat jobba och det är dags för GYMMET!! :D

Är supertaggad, ska kötta gärnet. Ryggen och tricepsen ska få veta att dom lever! *mohaaahaaaaa*

:o)

Helt okej.

Än så länge mår jag bra här idag framför jobbdatorn, himla skönt! :o) Hade liiiite ont i halsen imorse innan jag druckit något, men inte sen. Hoppas det håller sig borta, jag känner mig pigg och full av energi, speciellt nu efter en supergod lunch!

:o)

Blir till att jobba vidare några timmar nu innan det _förhoppningsvis_ blir gymmet! Vill köra rygg och triceps, är supertaggad! Hepp, där var lunchen slut också.



Nu är det kört.

Nu åker sminket av och linserna ut, nu är det kört. Dags för träff i Spårlöst, tårarna rinner redan. Blir till att se klart i sängen :o) och sen sova bums. Och voilá så mår jag toppen imorn! Hoppas jag iaf :)

Natti!

Stackars mig.

Ligger i soffan under filten med datorn i knät och kollar förra veckans Mästarnas mästare på SVT24 och tycker synd om mig själv. Det kryper i kroppen av träningslust samtidigt som jag är trött, slö och lite småhängig. Lustigt det där. Hade inte orkar gå och köra ett pass nu, men är ändå supersugen rent mentalt. Och varför är man som mest sugen när man inte får/kan/hinner träna? Skumt.

Så jag får ligga här och tycka synd om mig själv istället :'(

Men jag ligger och läser mina favoritbloggar för tillfället, så jag är ändå rätt nöjd. Blir förflyttning till sängen om en stund, hoppas på att kunna sova nån extra timme i natt. Åh vad jag hoppas jag är piggare imorn, har mycket på jobbet närmsta dagarna och jag är supertaggad inför gymmet ju.


Beslutsångest.nu

Oh, har haft beslutsångest en stund nu på eftermiddagen. Har haft småont i halsen under dagen, men ignorerat det lite lätt ;o) Men nu har det tilltagit lite på eftermiddagen, känner mig lite småvarm också och lite rosig om kinderna. Ah, det är så störigt när man verkligen vill träna.

Men känner samtidigt att jag kanske ska lyssna på kroppen, halsont, varm och rosiga kinder är inte helt optimalt inför ett hårt gympass kanske. Men bläk vad trist.

Ingen ångest, ingen ångest, ingen ångest. Vila, vila, vila. Lyssna på kroppen, lyssna på kroppen, lyssna på kroppen.

Bankar in att det ÄR okej att ta en vilodag idag när jag mår lite småkrassligt.

Så nu har jag bestämt mig. Vila blir det. Ska först en snabbis och handla hem lite bra mat inför veckan. Blir bra det här. Får ändå ihop mina pass, om jag inte blir sjuk nu vill säga. Men det planerar jag inte att bli ;o)

Håll tummarna för att lite vila idag gör susen och jag är pigg igen imorn! :D

Träningsplanering vecka 4

Ny vecka, nya utmaningar, nya möjligheter. Livet är fantastiskt, inte sant? :o)

Måndag: Rygg + triceps, någon form av cardio efteråt
Tisdag: Ben + mage
Onsdag:
Löpning - på bandet eller utomhus beroende på väder
Torsdag:
BodyCombat
Fredag: VILA
Lördag:
Bröst, biceps och axlar - tillsammans med Roger någonstans i Malmö
Söndag:
VILA - alternativt löpning

Utöver detta de vanliga promenaderna såklart, dem kan man inte överge :o) Roger har visst ben-dag i helgen, hmm. Får se hur jag gör. Är ju klart roligt köra tillsammans när vi väl ska träna ihop, men samtidigt så är det inte ultimat att köra bröst, biceps och axlar dagen innan eller dagen efter combat. Hmm. Ja. Så det kan komma att kastas om lite, men detta är grovplaneringen i alla fall :o)

Nu blir det spikmattan i sängen och antingen Body eller Runners för lite extra inspiration. Bra man kan ta fram gamla tidningar man inte läst på länge, de blir som nya haha ;o)

Natti natti!

Träningssammanfattning vecka 3

Dags för en sammanfattning av veckans träning kanske? Info hämtad från www.funbeat.se som för övrigt är superbra :o)






Japp, så ser det ut. Överlag är jag nöjd, men hade gärna sett lite mer löpning och lite mer styrketräning. Så - får väl försöka få in mer av den varan den här veckan! Ska till Malmö till helgen, men har planerat köra ett pass tillsammans med Roger någonstans där det inte är alltför dyrt träna en gång. På Sats tar dom 150 kr för att träna en gång, även om man är medlem på annan anläggning. Lite väl dyrt. Athletic tar 35 för tjejer och 55 för killar (höhö) och Kockums Fritid tar 75 kr tror jag det var. Det är ju mer överkomliga priser för att få träna en timme i gymmet liksom, per person.

Kommer strax lägga upp planeringen inför vecka 4.

Äntligen.

Nu sticker jag och Maria till Laholm om en stund för att svänga våra lurviga! Åh äntligen börjar det igen, jag är så sugen på att bugga så det är inte klokt.

Yeah - Laholm, here we come! :D Hahahaha. Men JA, det är sjukt kul att bugga! Första gången för terminen och då är det alltid gratis hos Kjell-Evert :o) Både nybörjare och "dansproffs" idag, skitkul när det är blandat!

Puss!

Gekås is fantastic!

En sån sticker skulle jag vilja ha ;o) Var ju på Gekås igår och jag handlade för cirka 600 kr, rätt lagom såhär precis innan lön :P Jag köpte inget onödigt, utan bara sånt jag behövde och verkligen ville ha. För dessa 600 kronorna fick jag följande:

- 1 typ tenniströja i funktionsmaterial
- 2 träningslinnen - se bild nedan på det ena
- 1 Sport-BH
- 2 hårband
- 1 förp hårfärg - som jag ska använda senare idag
- 1 bodyscrub från LDB
- 1 bodybutter
- Skrubbvantar till duschen
- Rakgelé med 1 rakhyvel - sån man byter blad på
- 1 stor kudde på 75 x 75 (måttet stämde nog icke)
- 1 stort kuddfodral till ovan nämnda kudde, men fodralet 70 x 70

Bra, bra eller bra? Allt detta för 600 kr. Jag är mycket nöjd :o)

Men de där kuddarna alltså.... Står att kudden är 75 x 75 och att fodralet är 70 x 70, men höll upp dem framför varandra och såg ut att passa. Äh, jag chansar tänkte jag. Och ja, den gick att knöla in, och det blev t  o m plats över. Skumt eller skumt? Jaja. Billigt var det =) Kan visa en bild senare, den var skitsnygg i alla fall och perfekt i mitt vardagsrum.


Jag ser lagom road ut ;o) Men här har jag iaf på mig både träningslinnet och sport-BH:n jag köpte. Det andra linnet är likadant fast svart/vitt-mönstrat.

Nä, nu ska jag packa iordning mig för gymmet innan det är dags att slänga in första maskinen tvätt denna aktiva dag. Mycket som står på schemat idag och jag energinivån är på topp! :o)

Morgonpromenad på G

Nu ska jag ut på en morgonpromenad, gud vad skönt det är att vara uppe i tid. Kan vara skönt få röra på sig lite ute i ljuset och friska luften innan man ska in på Gekås och slåss ;o)

Later!

Puss & Kram

Träningshysteri?

Gud vilken träningshysteri det råder i landet för tillfället. Sats är inget undantag. Så mkt folk både på klasserna och i gymmet, lite jobbigt faktiskt. Kul med mycket folk men nja, det blir lite bökigt när man inte kan köra sitt pass som planerat. Fick slänga om lite i ordningen på övningarna idag och det kändes sådär. Men man kan ju inte heller stå och vänta på att köra, då blir man galen. Jag vill hålla pulsen uppe hyfsat och inte vänta/vila massa onödigt. Gick ju bra kasta om övningarna lite, men jag vill gärna köra benböj först t ex i benpasset, det gick inte idag. Men det löste sig som sagt =)

Väntar bara ut folk, brukar dröja nån månad till innan folk börjar droppa av och ordningen är återställd ;o)

Trots att det är fredagkväll så blir det sängen tidigt, det känns att det är fredag och att man har jobbat hela veckan samt tränat flitigt. Är trött i både kropp och knopp. Blir en lång dag imorgon med besök på gekås, trisskrap med trissgänget (alla utom Roger), semesterplanering med semestergänget med mera. Kul!

Natti natti

Fre fre fre freeeeedag!

Åh så skönt nu är det helg! :D Det är underbart sluta 12.30 på fredagar. Jag har gjort några ärenden i stan, diskat och städat och nu är jag på väg till gymmet för ett benpass.  Övriga vardagar skulle jag inte slutat förrän om 1 h och 10 minuter. Effektiva fredagseftermiddagar!

Ikväll ska jag på ljusparty hos en kollega, himla mysigt! Har dock kollat i katalogen och satan i gatan va dyrt det var! Men är ju inget köptvång. Sen har jag en mamma som snart fyller år ;o)

Nä nu blir det benträning i gymmet med nya träningsbyxorna :D



Hehe fick ta till nån konstig vinkel/variant för att få en någorlunda bild på byxorna.


Later!

Yeah!

Yeah, härligt! Det är så skönt att bara få ta i och sparka och slå allt man kan, även om det är i luften :o) Bodycombaten blir jobbigare och jobbigare ju längre passet går och de två sista låtarna är grymma! Och maglåten till sist är en riktig magdödare! My god. Den är kort men ack så intensiv, det bränner mer än vad det gör på ett core-pass.


Fint hårband va? ;o) Haha. Grymt bra när man tränar. Köpt bakom disk av kusinbarn på loppisen förra helgen.

Saknade dock H på passet, så kan det bli ibland :/ Jaja, vi får väl tillfälle träna ihop snart igen hoppas jag :)

Jaaaaaaa förresten, på söndag börjar buggen i Laholm :D Lätt att jag ska dit och svänga de lurviga! Åh vad sugen jag blev när vi pratade om det på jobbet idag. Jag älskar verligen att bugga! Nördigt eller ej, I don't give a shit! KUL!

Precis ätit lite kyckling och ris, blir spikmattan i sängen om en stund. Snart HELG! Yeah! Jag ska till Gekås :D

Tjingeling!

Tända till?

På väg från jobbet nu och jag försöker tända till inför bodycombaten. Alla ser så jäkla coola ut, men nej jag, jag ser ut som om jag står framför spegeln med ett visuellt hopprep i handen och mimar :S

Ska försöka tuffa till mig ikväll! Försöker peppa mig för fullt här. AAAARGH!! *grr* :o)


Bild lånad från www.goldsgym.com

Bra dag idag! :o)

Idag har varit en jättebra dag, sitter nöjd, mätt och glad i soffan med datorn i knät och handbollen är i full gång på min fina TV. Är så himla glad att jag fick den i julklapp :o)

Blev ett grymt rygg- och tricepspass idag. Kände mig stark och kunde köra på med bra vikter och bra tempo. Härligt! Körde slut både på ryggen och triceps, I like. Måste börja använda mina dragremmar i bl a latsdrag och enarms hantelrodd, händer/underarmar tar slut innan ryggen, det är lite frustrerande. Även om dessa också blivit starkare så har dom inte blivit det i samma takt som ryggen. Körde ingen cardio idag. Gick raskt hem från jobbet innan träningen, det får räcka för idag.

Åååååh mina byxor har kommit!! :D Yeah! Dom satt bra! Visst, dom är inte stora ;o) Men dom satt ändå bra. Och om någon till några månader kommer dom sitta ännu bättre!! Så det så. Då det är sträck på sidorna typ och så, så får man inte jättesmala lår i dom. Men - det har jag ju inte heller. I och för sig inte så mycket fett på dom nu faktiskt, men rätt mycket muskler :) Försökte fota mig i dom men det gick ju sådär va. Min kamera är inte den bästa, så det blir jox i spegeln med blixt, utan blixt blir det suddigt trots starka lampor på toaletten osv. Men ska be någon ta kort på mig nån dag så ska jag visa. Dom är skitsnygga!

Imorn är det combat igen, wehoooo! Det är så KUL! Jag tittade lite idag när de tränade box på sats, åh vad sugen jag blev. Ser så sjukt roligt ut, och gick på det för ett tag sen när de hade på söndagar, men det var något år sedan. Är sugen igen, men har ingen att gå med. Känns som att alla går 2 och 2. Men kanske bara är mina hjärnspöken och min osäkerhet som gör att jag inte vågar gå dit... Får se nån vecka om jag vågar mig på det, jag vill ju gärna :o)

Känner att jag behöver mkt sömn när jag tränar mkt, så det blir strax till att se andra halvlek i handbollen i sängen på spikmattan :)

Natti natti alla träningsfreaks! Och alla andra såklart :D

Puss & Kram

Mensvärk from hell.

Nu blir det förflyttning från soffan till sängen. Tur man har 2 TV-apparater när man bor själv i en 2:a ;o)

Har mensvärk from hell - kanske mer än ni ville veta - men ni kan väl tycka lite synd om mig. Har sjukt ont och mår illa, kan knappt andas normalt. Men liggande i fosterställning går det rätt bra.




Hoppas det försvinner snart så jag kan sova bra inatt, och inte är kvar imorn och inkräktar på min träning, då jäklar *grr*

HEEEEEEEEEJA SVERIGE!

Natti


MM eller EM?

Åh. Varför ska Mästarnas mästare vara samtidigt som handbollen? Beslutsångest.nu.

Blir nog att bänka sig framför handbollen och kolla Mästarnas mästare i efterhand :o)

Äntligen lite rolig sport på TV. Hejja, hejja!

Nu blir det snart lite god mat hos mina föräldrar innan jag ska traska hemåt och slänga mig i TV-soffan. Skönt med vilodag. Eller förresten, jag sprang ju imorse, så någon riktig vilodag blev det ju inte :P


HEJA SVERIGE! HEJA SVERIGE! HEJA SVERIGE!


Mitt kusinbarn Philip i Turkiet juni -08. Härlig bild :o)

Morgoncardio avklarad!

Yes! Jag tog mig upp och körde morgoncardio precis som jag tänkte när jag la mig igår kväll. Dock hade jag liiiite svårt att gå upp när klockan ringde, så det blev lite kortare än tänkt. Men det gjorde inget för det var jobbigt som attans.

Märks att man inte springer så mkt nuförtiden :S Måste komma igång igen. Men hey - det är ju det jag gjorde idag. Eller i alla fall ett försök till att komma igång med att springa. En gång är ingen gång, men två - ja då är det väl nästan en vana? ;o)

21 minuter blev det, sprang det mesta men fick gå lite. Fick ont i magen och sjukt ont i ena sidan av nacken. Gick lite, men så fort jag började springa gjorde det ont i nacken. Men sprang i alla fall minst 15 av de 21 minutrarna, så jag är nöjd.

Kanske skulle se om det finns tid för massage ikväll, hade nog behövt det för min onda nacke. Ajaj.

Har precis duschat och nu ska jag traska iväg till jobbet strax. Pigg, nöjd och glad! :D

Ni får ha en trevlig tisdag!

Funktionell styrketräning

Idag var jag och gästspelade på Nautilus, körde ett cirkelpass med funktionell styrketräning. Oh jäklar va jobbigt det var! Gött att få svettas lite och få upp pulsen lite. Var 13 olika stationer, man körde en station i 1 minut, 15 sekunder vila, nästa station 1 min osv. Två varv. Det går otroligt fort men är samtidigt väldigt jobbigt. Precis sånt jag gillar! :D

Efteråt blev det promenad på 50 minuter, härligt. Plusgrader, enda nackdelen är att det är så mycket slask överallt som är halt. Hoppas all snö försvinner snart helt och hållet :)

Imorn blir det någon form av löpning. Antingen på bandet eller utomhus. Som det känns nu blir det löpbandet. Men - får se imorn :o)

Min order med mina byxor har inte behandlats än *buhäää* Hoppas dom skickas imorn så kanske jag får dom på onsdag.

Träna på!

Äntligen!

JAAA! Äntligen har jag beställt ett par träningsbyxor som jag har velat ha såååå länge! :D Är så nöjd nu, hoppas dom kommer redan på tisdag! Kostade 389 kr istället för 599 kr. Håll tummarna för att dom passar, tack :)




Ah - snygga, snyggare, snyggast eller vad?! :D

Träningsplanering vecka 3

Redan ny vecka igen, det är galet vad fort tiden går. Men vi går åt rätt håll nu så det gör absolut ingenting.

Har gjort en planering inför nästa vecka, men tja, den kan komma att ändras. Man vet aldrig vad som sker under veckan :o)

Måndag: gästspel med gruppträning på Nautilus: funktionell styrketräning
Tisdag: löpning (ev ute, annars på löpband)
Onsdag: gym - rygg + triceps
Torsdag: BodyCombat
Fredag: gym - bröst + biceps + axlar samt löpband
Lördag: vila
Söndag: gym - ben + corepass

Låter som en bra planering va? Har även tänkt ta lite raska promenader utöver detta, bl a eventuellt morgonpromenad på torsdag och lördag.

Veckans mål: komma upp i tid på morgnarna och promenera till jobbet varje dag!

Sköna söndag

God morgon!

Började dagen med en härligt uppfriskande powerwalk på 30 minuter, så skönt. Nu blir det frukost i form av färsk grov fralla med mosad avokado och citronpeppar på. Mums! :)

Jag älskar verkligen när det är snö och kallt, men nu börjar jag tröttna. Idag var första gången jag gick på lite barmark, och känner verkligen hur jag har saknat det! Men det är väldigt varierande här, på vissa gator/områden är det mycket snö kvar, och på andra är det mycket barmark. Men snaaaart blir det nog barmark överallt :o)


Utmed Nissan


Cirka 15 minuter senare i stan.

Så - nu blir det strax iväg för dag 2 av 2 på loppisen. Håll tummarna för att jag blir av med resterande saker idag :o)

Förresten, någon som har nåt gott tips på middag ikväll? Jag har noll fantasi för tillfället. Det ska vara billigt, snabbt och nyttigt. Gärna mkt protein :) Please, överös mig med förslag tills jag kommer hem senare i eftermiddag.

Puss!

Äh - kapitulerar...

Gick och fixade en fruktsallad och vaniljkesella istället för att sitta i soffan och tänka på hur rastlös jag är. Men sen ger jag upp - går och lägger mig om ett tag och läser en Harlequin-bok istället för att sitta i soffan och dega. Är ju trots allt väldigt sömnig så varför inte. Blir en lång dag på loppisen imorn dessutom.


Banan, jordgubbar, kiwi och vaniljkesella. Fun light jordgubb i glaset. Mums!

Natti natti!

Vansinnigt uttråkad.

Åååååh vad jag är uttråkad! Jag blir galen. Jag är så rastlös, jag vill ut och röra på mig! Har varit stilla alldeles för mkt idag, först på loppisen och sedan suttit x antal timmar i soffan. Har antingen tränat eller promenerat 1-2 timmar om dagen nu sedan flera veckor typ, måste vara därför det kryper i benen på mig nu, har inte gått mer än 10 meter sammanlagt idag.

Men vill inte gå ut och promenera själv såhär dags en lördag, händer så himla mkt hela tiden, känns sådär kul gå själv. Orkar verkligen inte byta om från mina myskläder till vanliga kläder och traska hem till nån kompis heller. Så jag får skylla mig själv att jag sitter här och vill skrika rätt ut just nu.

Tror f-n jag har läst igenom hela internet och på tv:n finns verkligen ingenting att titta på!

Gud så gnällig jag låter nu haha.

Hm, hörde en bra sak innan kom jag på nu. "Barn gnäller och klagar, kvinnor tar tag i det". Fast på engelska.

Så - ska jag ta tag i det? Vad ska jag göra? GAH!




Dag 1 av 2 på loppis gjord :)

Hm, ja den här dagen har varit intressant. Minst sagt. Det är grymt kul stå på loppis och se folket som är där. Särskilt de andra som står där och säljer, det är en... ja, vad ska man säga, enviss sorts människor? Ja så kan man nog säga. Det var vi och ett bord till typ som var där bara för en helg, resten har sina bord uppdukade där varenda helg. Det var inte så jättemycket övrigt folk i omlopp, men tycker ändå att vi fick sålt en hel del! Över förväntan, så jag är jättenöjd. Vi står ju där även imorgon, hoppas på att bli av med mina böcker då. Trist släpa hem det igen.

Blir ingen EFIT (Ett Foto I Timmen), men här kommer några foton i alla fall :o)


Dessa har jag bl a kvar till imorn.


Mitt söta kusinbarn Olivia som var med :)


Olivias del av bordet. Just detta är kvar till imorn, men hon fick sålt en hel del barnböcker och barnspel.



Lunch hade vi självklart med oss - jag åt en sallad från Stantons i Falkenberg. Mumma! :)

Jag har grym träningsvärk i både överkroppen, benen och magen :) Körde ju bröst + biceps + axlar i onsdags, bodycombat i torsdags och ben + core igår. Så ja, det känns i kroppen och vilodagen idag gjorde nog ingen skada, tvärtom ;o)

Klockan är nu strax innan 19 och det känns som den är 22, minst. Ligger i soffan med datorn i knät, spelar lite poker och tittar på High School Musical 2, hahaha. Ska på musikalen om en dryg månad, så tänkte det är roligast se filmerna först. Tja, de är väl sådär. Men musikalen med Kevin Borg är säkert skitbra :D

Får se hur länge jag orkar hålla ögonen öppna, är som sagt trött i både kroppen och huvudet efter en lång dag.

Trevlig lördagskväll på er!

Puss & Kram

EFIT?

God morgon!

Nu drar jag iväg till loppisen, håll tummarna för att jag inte har alltför mycket med mig hem igen! Det blir därför ingen träning idag, men det skadar väl inte med en vilodag :o)

Därför funderar jag på att lägga upp en EFIT ikväll? Vet att det var populärt för ett bra tag sedan, men vet inte om folk fortfarande gör det? Jaja, JAG ska i alla fall försöka göra det ikväll. Så kom tillbaka och kika om du vill se min dag i bilder! Kan bli hur kul som helst. Eller hur tråkigt som helst. Den som lever får se :)


För er som bor i Halmstad och är sugna på lite lopps på Snöstorps marknad idag och imorgon kl 10-15 ;o)

Ni får ha en trevlig lördag!

Puss & kram

Freeeeedag!

Yes, va härligt att det redan är fredag igen! Har hunnit med mycket idag faktiskt. Grymt skönt sluta 12.30 på fredagar :o)

Har gått en cirka 75 min rask promenad, städat, tränat ben + core, plockat ned massa saker från vinden att sälja på loppisen imorn + samlat ihop allt. Även ätit middag inkl efterrätt med Maria här. Hon hjälpte mig med vinden, puh :) Just ja, tvättat har jag också gjort. Till loppisen kommer jag ha med mig drygt 60 cd-skivor, ett par dvd-filmer, x antal pocketböcker och lite småkrafs. Hoppas några vill köpa skiten. Just ja, mina pjäxor, ett ADSL-modem och lite barnböcker är också nedpackade.

Visst är jag bra ibland? ;o)

Körde ett snabbt pass ben idag, bara fyra övningar men tuuuungt :o) Hade inte så lång vila mellan så tog väl en 30 min ungefär. Speedy Gonzales! Därefter 30 min core-pass. Gud vad jag måste träna det oftare, det var sjukt jobbigt! Och man känner verkligen att det tar på magen, ja runt hela bålen. Och det skadar ju inte direkt ;o)

Det blir tidigt sänggående, är trött i både huvudet och kroppen efter en lång arbetsvecka. Ska bli sååå skönt lägga huvudet på kudden och sova om en stund. Om jag nu får sova hela natten i natt. Natten till idag var polisen inne hos grannarna igen, suck. Kom vid 02.30 och stack vid 03.30. Jag bara flög upp ur sängen när jag hörde allt bankande i trappan. Lät som att någon ramlade nerför trappan, men nej det var bara fyra poliser som kom uppklampandes med sina kängor på sig. Tittade ut och en polisbuss + en polisbil på gården. Suck, suck. Tack för det uppvaknandet! Sen kunde jag omöjligt somna om igen, var nog vaken knappt två timmar där från 02.30 till 04.30. Kul när man ska upp strax efter 06.

Jaja, hoppas bara att jag får sova i natt :o)


Vår fantastiskt goda efterrätt ikväll, massa god frukt i ugn + lite vaniljkesella. Mumma!

Natti natti!



Combat!

Ah idag gick luften ur mig efter lunch typ. Hade en bra förmiddag, och en jättemysig lunchdejt med Maria där vi åt gottgott i personalmatsalen på jobbet, men sen blev jag bara så sjukt trött och seg. Hjälpte inte vad jag gjorde, segheten försvann inte.

Tänkte först skippa träna idag, jag var ju så trött och seg. Men sen, va f-n, hade jag någon anledning _egentligen_ att inte träna? NEJ!

Så det var bara att bita ihop och slänga på sig träningskläderna en stund efter hemkomst och traska bort till Sats för ett pass BodyCombat! Wohoo vilket peppande och energigivande pass det blev! Hade lite svårt hänga med på vissa grejer, är inte så hemma inom kampsporten typ och det var ny koreografi, men hey - det var skitjobbigt i alla fall! :o)

Nu sitter jag här nyduschad och nöjd, har precis ätit en tortillawrap med grillat kycklingkött, tomat, gurka och creme fraiche. Mumma!

Är dock seg i kroppen nu igen även om inte huvudet är lika trött längre, så det blir sängen om inte alltför länge. På spikmattan till att börja med såklart, vad annars ;o) Bland de bästa köpen jag gjorde hösten -09 vill jag lova!

Kan knappt fatta att det är fredag imorn igen, det är rätt galet. Tyckte nyss det var söndag och jag åkte hem från Malmö, och så är det helg nu igen. Galet ja. Helt galet. Händer ju en hel del i helgen, jag ska stå på loppis och sälja all skit jag hittar här hemma :D Hahaha. Vi och dom andra lodisarna typ. Men det ska bli kul, jag gissar att vi kommer att skratta rätt mycket på lördag, och om det blir nåt på söndag. Hahaha. Säkert en upplevelse i sig! :)

Men - först blir det ett benpass imorgon eftermiddag :o) Kötta, kötta. Pumpa, pumpa.


Utpumpade muskler :)

Ytterligare ett bra pass avklarat :o) Jag börjar komma fram till bra program nu, om någon vecka tror jag att jag har ett bra program klart att köra några månader med lite ändringar då och då.

Körde trots allt bröst + biceps + axlar idag och det gick hur bra som helst! När man väl är uppvärmd så känner man knappt träningsvärken. Om det nu är det. Jag är mest öm baksida av axeln/höger sida överst på ryggen, hmm. Tror det kan bero på att jag satt med en sån där massagekudde bakom ryggen i måndags, är inte van vid det. Tror det är det som gör att musklerna där är ömmande.

Jag testade en variant som jag fick från en mycket kunnig tjej :) När jag hade kört sista övningen på respektive muskelgrupp, kör mycket vikt och runt 6 reps x 3 set per övning, så kör jag med lätta vikter och så många reps jag orkar, så jag verkligen tröttar ut musklen. Och ja, jäklar va gött det kändes vill jag lova! Man blir heltrött i muskeln på ett annat sätt. Jag älskar det =) På både axlar och biceps körde jag 30 reps ett extra set när jag var klar, på lägre vikt. Ohoo!

Dessutom blev jag bjuden på middag av Maria efter träningen - perfekt avslutning på dagen!

Imorn väntar bodycombat, första passet sen i november tror jag. Det är ju bara så sjukt roligt! =)

Natti natti!

Allt flyter på :o)

Japp, just nu är jag väldigt mätt och belåten. Har mycket energi och humöret är på topp! Men det kan svänga fort så bäst hålla i denna känslan ;o)

Ah, vet inte hur jag ska göra med träningen idag. Hade tänkt köra bröst + biceps + axlar idag, bodycombat imorn och sedan ben + mage på fredag. Men känner fortfarande av lite träningsvärk i axlarna. Men samtidigt brukar det försvinna när man värmt upp och är igång. Vill helst inte köra överkroppen dagen efter combat för där använder man ju överkroppen mycket. Ah, svårt svårt.


Blir nog ändå så att jag kör bröst + biceps + axlar. Känner jag att det inte går pga träningsvärk så kör jag ben istället när jag väl kommer dig.


Vet inte vad jag vill med detta babblet, men någon kanske har nån synpunkt där ute :o)

 
Nu är lunchen slut - back to work!


Seg dag...

Idag har varit en seg dag på jobbet. Vi har haft rätt mycket att göra då vi har varit ont om folk, men dagen har ändå varit lång och dryg... Därför passade det bra med en rask promenad efter jobbet i friska luften, blev 60 minuter i alla fall.

Är träningssugen nu så hoppas jag är piggare imorn :o) I vilket fall blir det styrketräning på kvällen; bröst + biceps + axlar. Kötta, kötta, pumpa, pumpa! Kärlek!

Det blir tidigt sänggående idag, känner att kroppen behöver lite extra sömn. Hänt extra damp ner i brevlådan idag - julklappsprenumeration - så det får bli den på spikmattan om ett tag. Skönt.


Endorfiner baby, endorfiner!

Ah kvällens rygg- och tricepspass gick sådär skitbra som det gör ibland! Först under dagen vart jag jättetaggad, sen avtog det under eftermiddagen och jag vart rätt seg. Fick skjuts till Sats istället för att gå. MEN passet blev så sjukt bra! Fick bra kontakt, kunde ta ut mig ordentligt, lassade på och ökade på flera övningar! :D Ofta när jag har tränat så har jag fått så mkt ny energi att jag skulle kunna springa ut från Sats och bara skrika av glädje! Helt uppspelt. Det älskar jag!

Dagens övningar:

Rygg
*Chins i maskin
*Ryggresningar
*Sittande kabelrodd, smalt
*Latsdrag, breda
*Enhands hantelrodd

Triceps
*Pushdown med rep
*Press mot pannan, stång
*Press mot magen, stång

Åh igår använde jag min nya mp3-spelare när jag tränade, som jag fick av Rogers föräldrar julklapp. Det är så grymt ha en så liten som man knappt märker när man tränar! Helt annorlunda ha sig egen musik i lurarna mot att bara köra med det som hörs i högtalarna + alla människors sorl, stönande osv.



Jag är så NÖJD! Nu väntar lite mat och en härlig tv-kväll i soffan. Först Familjen annorlunda och sen blir det gråtkalas till Spårlöst. Åh. Bäst tvätta bort sminket innan det börjar ;o)



Natti natti! (I förväg...)

Söndagsångest?

Nån som har söndagsångest ikväll? Inte jag :o) Känns bara liiite tungt veta att man inte är ledigt något extra förrän till påsk. Men men. Annars är det rätt skönt att jobba på en arbetsplats där man trivs och med arbetsuppgifter man trivs med. Ingen söndagsångest här inte! :o)

Dagens träning:

* 30 min styrka; axlar
* 20 min på löpbandet. 5 min uppvärming, 10 st intervaller 30/30 och 5 min nedvarvning
* 30 min core

Sen var jag rätt mör i kroppen! :o) Köttade axlarna allt jag kunde haha, det känns nu när jag lyfter på armarna. Lovely.

Skönt bara slänga sig igenom duschen, göra sig iordning och direkt iväg på kallas innefattandes maaaaat! Kallskuret med potatissallad och massa färsk frukt. Åh, underbart gott var det! Tycker maten känns så himla mycket godare när man har tränat. Men har svårt äta just när jag tränat, men väntar jag en timme eller två efter träning så smakar det ljuvligt. Tog en proteindrinkt direkt efter bara för att få nåt i mig.



Hugo - finast i världen :o)

Imorn blir det promenad till jobbet, från jobbet till Sats och till sist hem. Okej, väldigt liten promenad hem, typ 5 min, men ändå ;o) På gymmet är det dags för rygg och triceps igen. Tredje veckan "på allvar" igen med styrketräningen. Shit vad tiden går fort!

Nu blir det den vanliga ritualen - spikmattan med något bra att läsa :o)

Natti natti!

Ny favorit!

Åh har hittat en ny favorit! Inte Fun light men annan light-saft från Lidl som smakar såååå gott! :o)





Som sagt, finns på Lidl och smakar precis som vanlig apelsinsaft, men så gott som inga kalorier. Hmm, den är säkert skitgod blanda med kolsyrat vatten, för den smakar typ fanta-apelsin. Yammi!

Var är alla idag?

Resan gick hur smidigt som helst :o) Satt och kollade serier på datorn hela vägen, de där knappa två timmarna går otroligt fort då. Det var sjukt lite folk, vart är alla idag?! Trodde det skulle vara skitmycket folk efter helgerna, många som börjar jobba och börjar skolan igen imorn och så.

Inte ofta det här såhär tomt en söndag på tåget mellan Köpenhamn och Göteborg? (Jag åker ju bara Malmö-Halmstad, men ändå)





Men ska inte klaga :o)

Köpte en Subway-macka innan tåget gick som jag åt vid 11, ååååh så gott det var! Det är nog tur vi inte har Subway i Halmstad trots allt, även om det är förhållandevis okej kalorimässigt ;o) Hade nog ruinerat mig på Subway-mackor annars haha. Men nu får det bli lite mellis innan jag drar till gymmet! Är så sugen på att verkligen köra slut på axlarna idag, ska köra så mkt jag bara orkar, nu jäklar!

Trevlig söndag!

På väg hemåt igen

Dags att återigen åka norröver. Segt åka tåg, det är så trist att de 13 milen ska ta 1 h och 50 minuter med tåget. Och kosta så mkt om man vill sitta. Så jag åker på Skånetrafikens värdekort utan sittplats. Då sparar jag typ 25 % av priset.

När jag kommer hem är det gymmet som gäller. Axlar, lite löpband och sedan ett core-pass. Lovely!

Ikväll blir det lite kalajsande i Falkenberg, trevligt trevligt :o)

Later folks!

Och håll tummarna för mig att jag slipper stå hela tågresan utan att det finns sittplats till mig ändå ;o)

Puss & Kram


Myslördag :)

Har haft en mysig och lugn lördag :) Var ute och gick i 90 minuter innan lunchen, härligt! Cirka -4° och sol, lite vind men inte så värst. Riktigt skönt, så får man dessutom se lite av staden också när man är ute. Bl a slottet, som jag för övrigt tycker är skitfult haha.


Slottet


Turning Torso på håll

Gillade faktiskt gå på bio på eftermiddagen! Man märker ju ingen skillnad inne på bion, och det är fortfarande sen eftermiddag/tidig kväll när man kommer därifrån :o) Filmen tycker jag var rätt bra! Bättre än tvåan, ungefär lika bra som ettan. Inte så dryg som filmer på över 2 timmar har en tendens att vara.


Klart man ska ha läsk (cola zero) och popcorn när man går på bio!

Vi har bjudit några kompisar på riktigt god mat ikväll. Kyckling med persika, åh det är så sjukt gott! Inte helt onyttigt heller med 4 % grädde. Brände gott i munnen/magen hehe.

Är ju verkligen INGET på TV idag, det är helt galet vilken skit dom visar. Sitter och slappar framför datorn och spelar lite poker. Kul :)

Hoppas ni haft en bra lördag!

Puss & Kram

-



Stämmer bra det! :o) Hann shoppa en skitsnygg tröja på Ginas rea efter bion. För 49 kr. Lycka!

Back in Malmö

Sitter hemma hos älsklingen nu och vi ska snart ut på stan en sväng. Köpa lite proteinpulver och äta lunch på världens bästa salladsbar! :o) I em blir det äntligen av - vi ska se Luftslottet som sprängdes! Udda tid på eftermiddagen, men vadårå. Då har man ju kvällen fri sen! Blir lite lördagsmys med ett par kompisar.

Lite bilder från min fredag bjuder jag här på :o)


Min omgivning på väg hem från jobbet igår eftermiddag. Man kan inte klaga!


Sötaste lilla kissen - tillhör Rogers kompis


Sista bilden får bli en slapp bild på min älskling i kompisens soffa igår kväll :)

Åååh hann inte med mitt planerade träningspass igår eftersom jag fick vara hemma på eftermiddagen med vård av sjuk dator. Nu har han repat sig och fungerar normalt igen. OCH fotona är räddade, just in case. I'm happy! Men det stör mig att jag inte hann köra axlar + löpbandet som tänkt, men jag får ta det imorn när jag kommer hem istället. Då är det även lite kalasande på kvällen, så gäller att ha en välplanerad dag. Och det har jag :o)

Nä nu blir det ut i solen!

Puss & Kram

Puh!

Guuuuud, min dator kraschade igår kväll. Jag har varit så sjukt nervös över att alla mina foton ska försvinna, resten skiter jag i. Till slut fick jag igång den nu precis igen efter mycket om och men och hjälp av supporten, nu håller bilderna på att laddas över på annan hårddisk. PUH! MEN - är det normalt ha 4800 foton i sin dator?! Hahaha fyfasen va sjukt alltså!

Note to myself: BACKUP för guds skull! Detta vill jag aldrig behöva gå igenom igen, det säger jag bara. Vilket helvetes kval jag har lidit.

Ska fixa lite med det här nu så den inte kraschar igen nu, återkommer senare! :o)

Jag är så LÄTTAD!!!! Var helt hysterisk här igår kväll, tur jag var ensam här hemma hahaha. Inga vackra ord jag skrek.


Tips önskas!

Förresten, tar tacksamt emot tips på bra bröst- och bicepsövningar inför morgondagens gympass! :o) Please...

Aktiv dag

Oho, idag har jag varit aktiv. Känns som att jag har rört på mig konstant! Och ja, det känns i benen nu vill jag lova. Det "sjunger i benen", jag är helt slut i kroppen =) Underbart!



Totalt har det blivit 2 raska promenader och 1 gympass. 90 min promenad på förmiddagen, ett benpass på 45 min, höll rätt bra tempo, och ikväll en rask promenad med Maria på 60 min.

Testade mig fram idag med på benpasset (+ lite mage). Körde följande:

*Benböj, 1 set uppvärmning med bara stången (11 kg), sedan 3 x 8 på 51 kg
*Sittande bencurl (framsida lår), 3 x 8 på 45 kg, 47,5 kg och 47,5 kg
*Baksida lår på pilatesboll, 2 x 12 st, ingen vikt
*Benpress i maskin, 3 x 8 på 90 kg, 100 kg, 100 kg. Kan lätt ta lite mer nästa gång :) Första gången jag testade maskinen.

*Mage: situps med 5 kg boll i händerna, armar och ben sträckta rakt upp i luften, vet inte vad den heter. 3 x 20 
*Plankan

Körde inte vader idag då jag kände mig rätt trött i dem efter allt promenerande + pulsande i snön tidigare idag.

Imorn blir det bröst och biceps som får jobba! Brukar köra bröst/biceps/axlar samtidigt normalt sett, men känner att jag vill lägga lite mer fokus på biceps och axlar, därför tänkte jag köra ett pass på fredag med enbart axlar + kondition efter, med lite fler axelövningar. Så blir inte passen så långa heller :o) Det tror jag blir bra!

Nu är det dags för den dagliga rutinen strax: tidning och spikmatta i sängen.

Natti natti!

Gymtajm :)

Nu har jag varit ute och promenerat rask och pulsat i snön i drygt 90 minuter - oho. Jobbigt som f-n där det inte var skottat. Hur ska jag orka köra ett benpass på gymmet om en stund?

Sitter och laddar om med lite mellis. Knäcke med mjukost och en proteindrink. Och lite kosttillskott. Så jag är redo om en stund igen :o) Blandade två proteinpulver Whey-80, mintchoklad och banan. Mmmm mumma blev det!

Ska läsa ikapp lite träningsbloggar - sen på det igen! Ut i snön det vill säga, för att ta mig till gymmet. Skönt det tar 5 min gå dit bara.

Röd dag = vit dag

Uppe tidigt idag! Eller tidigt, och tidigt - men vakna strax efter kl 09 en extra ledig dag, nja det gör jag inte så ofta. Så för mig är det tidigt :o)

Kosttillskotten svalda, äggen står på plattan och snart är det dags för - suprise - promenaaaad i snön!

Kollade precis så att gymmet har öppet, men det var ingen fara, 10-18 idag. Ska jag nog hinna med. Tänkte ev byta ut två benövningar mot en annan, hmm, får se. Kör rätt många benövningar känns det som, kanske är bättre köra få och tyngre/fler set kanske. Tips?

Later!

Inte bara positivt med snö tydligen...

Blev ingen spelkväll dessvärre. Det snöar fortfarande! Radion har brytit programmen konstant med prat om avåkningar hit och dit längs bl a motorvägen - så de som skulle komma från Falkenberg vågade inte chansa. Jaja, dom hade ändå inte haft en chans, känner på mig att jag hade utklassat alla idag ändå så ;o)

Har ändå ätit hos mina föräldrar, och så har det blivit 2 raska promenader. Inget ont som inte har nåt gott med sig, hihi. Heeeeelt underbart promenera ute i sånt här väder! Jag är helt lyrisk. Visst, jag förstår att ni som bor uppåt landet med snö mest hela vintern är lite trötta på det, men här är vi ju inte särskilt bortskämda med snö. Definitivt inte dessa mängder :)

Testade mina nya broddar idag också, gud så grymt bra! Fick verkligen upp hastigheten på promenerande trots väglaget, härligt!



Och nej, jag kunde inte låta bli! När vi var ute och gick så var det stora partier med helt orörd snö. Kan man låta bli då eller?! INTE JAG!



Haha, ser gigantisk ut på bilden! Kolla så fin snöängeln blev! :o)




Undra när det snöade såhär mycket i Halmstad senast. Vet att det var en del snö förra året, men inte alls så här mycket. Och för 3 år sedan var det snö i februari ett tag, men inte såna här mängder! När jag kom ut från jobbet idag så höll de på att ploga för fullt, de hade redan fått upp en hel hög. Tur man inte tog cykeln imorse :) Men visste ju att det skulle snöa typ hela dagen. Hemma på min gård hade de dock inte börjat än när jag kom hem. Men förstår dem, det snöar ju fortfarande så what's the point liksom.



Utanför jobbet.

Oj, känns som att allt har handlat om snö, snö och snö igår och idag! Haha, sorry!

Imorn är det ledigt igen, så underbart! Har tänkt passa på vara ute i dagsljuset på dagen och promenera, samt träna, städa och kolla på vinden/källaren efter saker jag ska sälja på loppis nästa vecka.

Låter som en bra plan, inte sant? Imorn är det benen som ska köttas på gymmet :D Och mage. YES!

Tack för alla kommentarer till förra inlägget, jättekul när ni kommenterar. Ser ju att det är en del inne och läser, men som inte kommenterar ;o)


Winter wonderland :)

Lovely! Det har snöat sen jag vaknade imorse, och det bara fortsätter och fortsätter. Jag älskar det! Önskar så att jag hade sluppit sitta här inne på jobbet och bara se det genom fönstret ;o) Jag vill UT! UT! UT! Men det lär väl stanna tills imorgon då jag är ledig.

Precis ätit indisk kycklinggryta och ris till lunch, yammi! Mätt och belåten med typ 5 min kvar på min lunchrast. Vad göra då? Jo blogga lite snabbt såklart!

Idag blir det ingen träning, utan vila, vila, vila. Kanske hinner med en kort rask promenad. Är spelkväll på G ikväll hos mina föräldrar med moster + man och kusin + sambo. KUL! Jag är taggad till tusen, tycket det är skitkul spela sällskapsspel!

Igår när jag gick från gymmet var jag rätt så trött i överkroppen, men inte så att jag darrade och inte kunde lyfta armarna eller så. Var lite småsur då jag vill känna att jag tagit ut mig till nästintill medvetslöshet haha. Fast jag tog ju ut mig såklart, jag körde tyngre och på 6-9 reps, I like!

Men idag kom ändå kvittot på mitt slit - grym träningsvärk i rygg + triceps. Så nåt rätt gjorde jag i alla fall! :o) Älskar träningsvärk! Jag har fortfarande viss träningsvärk i låren och vaderna sedan det grymma benpasset förra torsdagen = nästan en vecka sedan! Men bara lite nu, så imorn är det dags att kötta benen igen. Längtar!

Hoppas ni har en underbar tisdag och Trettondagsafton! Känns inte som en afton idag inte, med jobb till 17. Men men.

Måndag 100104

Alltså, ser inte datumen helt sjuka ut nuförtiden?! Jag blir helt ställd. Ser ju för sjutton inte ut som ett datum utan som en sifferkombination bara.

Jaja. What ever :o) Idag har varit en bra dag! Fortsätter på den nyttiga banan såklart, bra mat hela dagen lång med mellanmål och allt. Promenerade till jobbet imorse och sen till Sats efter jobbet. Körde rygg + triceps i gymmet. Härligt få pumpa musklerna! :) Man märker att det har kommit tillbaka lite studenter, för där var väldigt mycket mer folk idag än förra måndagen. Kul på ett vis, men det går smidigare när det är mindre folk. I och för sig är folk bussiga, det löser sig alltid. Idag körde jag varannan gång i en maskin med en annan kille. Funkar ju kanon, bara ändra vikten emellan! Så det går hur bra som helst ändå, och jag känner mig äntligen hemma ute i gymmet :o)

Totalt har det blivit 50 min rask promenad + 60 min i gymmet. Det är jag förbannat nöjd med en arbetsdag! :o)

Har precis ätit middag, kyckling och ris, och nu blir det lite slappande innan jag stupar i säng tidigt idag. Är trött och känner att jag behöver sova några minuter extra. Det tyckte jag att jag behövde igår kväll också men det straffade sig, vaknade kl 02 och var pigg. Kollade lite tv och somnade 30 min senare igen.

Som ni märker flödar träningsmotivationen :) Jag tror det bl a är vädret! Det är så underbart med snöväder så jag är helt lyrisk. Hoppas verkligen det stannar över onsdagen när jag är ledig!


Bild från gymmet i lördags. Gud vad klen jag ser ut.

Puss & Kram

Skön söndag med mycket frisk luft.

Har passat på att vara ute en del idag :o) Har varit strålande sol från klarblå himmel även idag, och mellan 8 och 12 minusgrader ungefär. Har haft riktigt med bra kläder på mig, så jag har inte fryst nånting alls!

Har blivit två raska promenader, en på drygt 80 minuter på förmiddagen, och en på runt 60 minuter på eftermiddagen. Skönt! Drygt 18000 steg. Lagade lite mat innan Roger åkte hem, så vi fick 2 portioner var med indisk kycklinggryta och ris. Gott och skönt ha lunchen klar för måndag och tisdag! :o)

Tog lite fina bilder när jag var ute, med mobilen, men tyckte ändå de blev helt okej.


Slottsmöllan


Nissan, sett från Örjans Vall. Enda lilla bit som inte var frusen :)


Roger


Maria


Nissan, från Frennarpssidan

Imorn blir det promenad till och från jobbet har jag tänkt, och ett gympass på kvällen. Går direkt till Sats från jobbet, lagom promenad på cirka 30 minuter. Det är dags för rygg + triceps, har lagt till någon ny övning på rygg som jag ska testa. Samt köra lite tyngre och runt 6 reps. Känna mig för hur det känns, men tror jag ska köra på det nu några veckor i alla fall :o)

Är galet trött, trots mycket sömn i flera dagar. Men - det är nog all den friska luften som gör det :) Så om en stund blir det nya Body på spikmattan innan ögonen faller ihop.

Natti!

Mål för januari månad 2010

Nu har jag nog funderat klart kring mina mål för januari månad :o) Har kommit fram till några som känns realistiska men som jag ändå får kämpa lite för att klara.

*Minst 60 minuter motion varje dag i snitt. Klarar jag av någon anledning bara 30 minuter ena dagen får det blir 90 minuter nästa. I dessa minutrar räknas även raska promenader in och andra lågintensiva motionsformer.

*3 kvalitativa styrketräningspass/vecka

*Komma igång och springa i alla fall ett par gånger utomhus (om inte vädret blir ännu kallare)

*Registrera all träning på Funbeat så jag kan få ut och presentera statistiken när månaden är slut

Tänker inte ha några vikt- eller måttmål för kroppen då det är alltid svårt att uppnå. Man kan göra allt man kan, men det är ändå kroppen som bestämmer i slutändan. Om man istället har mål som gynnar det man vill uppnå så tror jag att det kommer av sig självt så småningom.

Nu kör vi - januari månad kommer bli en grym månad!



Årets första gympass :)

Körde årets första gympass idag, på jobbet tillsammans med Roger. Kul träna ihop, det har vi bara gjort en gång tidigare! Skönt ha nån som pushar en till att ta tyngre och som passar vid bänkpress :) Körde bröst + biceps + axlar. Roger skulle köra igenom kroppen lite lugnt men blev ändå så att han körde mitt program istället ;o) Lite tyngre vikter då förstås, men annars samma.

Har även blivit en 60 min rask promenad idag, jag, Roger och Maria. Riktigt kallt runt -10° idag också, men lite mer vind så det bet rejält i kinderna.

Just nu står det -11,1° på min termometer, brrr. Är proppmätt, har ätit tacos till Johan Falk för ett par timmar sedan. Gott gott. Fjärde Falk-filmen, oho va dom är bra! Kan jag verkligen rekommendera! Lagom långa också, runt 1,5 timme styck. Jag sitter som på nålar haha, spännande, spännande!

Imorn tänkte vi laga lite mat till matlådor här så man har inför veckan, så skönt ha sånt färdigt. Blir nog en promenad också. Jag har fortfarande en fruktansvärd träningsvärk i både framsida ben, baksida ben, rumpan och vaderna. Jag känner mig som en gammal pensionär när jag ska resa mig upp, jag kan knappt stå rätt då. Men när jag rört på mig ett par minuter så mjukas kroppen upp, så det går t ex jättebra att promenera bara man har gått ett par minuter. Undras hur det känns i överkroppen imorn :) Älskar träningsvärk!

Nu blir det snart sängen här känner jag, trött som attan. Roger ska visst göra nåt med sitt spel en halvtimme, lägger mig och läser så får jag se om jag har lyckats hålla mig vaken till han är klar eller om jag knoppar in tidigare.

Natti natti!

Puss & Kram

God förmiddag!

Oj, vi sov visst ut idag också här ;o) Skönt! Fixa lite frukost nu och sen en sväng på stan. Byta ett fint linne jag fick av Roger i julklapp, men som var för stort :/ Hoppas hitta ett minst lika fint som passar! :)

För övrigt står ett gympass på schemat, bröst + axlar + biceps för min del och ett helkroppspass för Rogers del. Och så en promenad såklart senare :P



Later!

Mål 2010

Jag kommer ha några övergripande mål för 2010, men inte så många och inte för detaljerade. Det jag däremot kommer göra det här året, som jag inte gjort förr, är att jag i slutet av varje månad kommer att göra upp mål för kommande månad. Dessa kommer jag självklart också skriva i bloggen, som sporre för mig själv att klara målen och fortsätta vara fokuserad på månadens mål vilket förhoppningsvis kommer att leda till att jag når även även årets mål.

Mina mål inför varje månad kommer vara delmål för att kunna uppnå de övergripande målen, som är: 

*Träna styrketräning kontinuerligt, utan uppehåll annat än vid sjukdom, skada och annat "oundvikligt"

*Göteborgsvarvet i maj - springa på bättre tid än förra året

*Tjejmilen i september - PB och jag ska under 60 minuter

Återkommer med målen för januari månad, de är inte riktigt klara ännu.

Nyårsafton 2009

Hade en helt underbart, härlig dag igår! Tänkte visa med lite bilder :o)

Först körde jag en cirka 60 minuter rask promenad i 10 minus, strålande sol från en klarblå himmel och med lite snö här och var. Magiskt!







Därefter var det dags för gymmet, jag som hade längtat så!! Yeeeey, ben och magen. Gillar köra ben! Körde någon ny övning både för ben och magen. Grym träningsvärk idag! Galen träningsvärk skulle jag vilja säga.

Hade sån jäkla överskottsenergi så jag gick ut en rask runda till på cirka 60 minuter. Solen var inte kvar men det ar lika skönt för det, graderna hade ökat lite så var runt 6 minusgrader bara.

Efter det väntade säsongens första semla. Rätt välförtjänt om jag får säga det själv ;o)





Riktigt god! Mammas hembakade :o)

Roger kom och vi gjorde oss iordning för kvällens nyårsfirande som skedde på Fyllinge! Hade jättekul med mycket skratt. Jag var nykter och körde, men hade jag mindre roligt för det? Nej! :o) Hade skitkul rent ut sagt.









Spelade Buzz, tyckte det var sådär... Kanske för att jag typ inte kunde nånting?! ;o) Hahaha.



Fullkoncentration, tävlingsandan kändes i luften. Sedan var det äntligen dags för kvällens höjdpunkt, tolvslaget!





Gott f*cking nytt år!!! Haha. Janne lyckades inte se så arg ut som Sara, hon ser ju galet kaxig ut!

Vi spelade Party Alias efter tolvslaget, och jag tycker det var riktigt roligt! Galet så mkt man skrattade ibland. Är ju så lätt när man sitter i andra laget, men när man själv ska gissa blir man så stressad att man missar enkla. Men måste ändå säga, att jag, Roger och Sara krossade dom andra stort! ;o) Vi var grymma!



Gott Nytt År älskling!



Som sagt, det var en riktigt bra kväll med härliga vänner! Det gör vi gärna om! Tack Sara, Niklas och Malin som fixat en kanonbra kväll. Idag åker Sara tillbaka hem till Norge ;o( Men snart flyttar hon förhoppningsvis hem till Sverige igen. Snart, snart, snart hoppas jag!!


Idag är det 100101 - hur sjukt ser inte det datumet ut?! Galet. Men jag och Roger har vägt oss, mätt oss och tagit foton. Men nej, de lägger jag inte ut här. Nån måtta får det vara!

Nu blir det promenad, vi är taggade till tusen!

Puss & Kram

RSS 2.0